Bečić: DPS je doživio ubjedljivi politički nokaut

Bečić je na konferenciji za novinare kazao da je DPS u odnosu na parlamentarne izbore pao za pet procenata, a da su Demokrate sa 14 skočili na 25 procenata
11 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Slavica Kosić
Aleksa Bečić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.05.2017. 21:37h

Lider Demokrata Aleksa Bečić je proglasio pobjedu opozicije u Herceg Novom i poručio da je Demokratska partija socijalista doživjela ubjedjljivi politički nokaut.

“Dali smo riječ i riječ smo održali. Nakon Budve, nakon Kotora od večeras je i Herceg Novi slobodan,” kazao je Bečić.

Bečić je na konferenciji za novinare kazao da je DPS u odnosu na parlamentarne izbore pao za pet procenata, a da su Demokrate sa 14 skočili na 25 procenata.

“I nakon Budve, i nakon Kotora i nakon šamara u Nikšiću, DPS je u Herceg Novom doživio ubjedljivi politički nokaut,” kazao je Bečić. Bečić je kazao da je ovo najsrećniji dan u njegovom životu i pozvao pristalice da slave mirno u svojim domovima.

Bečić je takođe rekao da je poslije Kotora i Budve i Herceg Novi slobodan grad.

"Prvi put sada u Herceg Novom, 19 odbornika imaju partije koje nikada nisu bile u koaliciji sa DPS. Herceg Novi je u političkim krugovima bio prepoznat kao grad sa nacionalnim predznakom, a sada je veliki broj glasova dobila građanska partija", rekao je Bečić.

On je pozvao svoje birače da ne slave po ulicama, nego u domovima mirno i dostojanstveno.

On je kazao da je podrška Demokratama između dva izborna ciklusa porasla za 80 odsto što nije zabilježeno u političkoj istoriji Crne Gore.

"Mi nismo porazili samo političke protivnike, već i kriminal, korupciju. Ovo znači početak pada DPS i rasta Demokrata: Ovo je herojska pobjeda. Vođena je najprljavija kampanja", kazao je Bečić.

Demokratska Crna Gora je saopštila njihove rezultate nakon 100% izbrojanih glasova. Prema njihovim podacima, DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

Nosilac izborne liste Demokrata Stevan Katić kazao je da novu vlast čeka puno posla.

“Predstoji nam ogroman rad. Moramo Herceg Novi da izvučemo iz ovih kandži, ovih dugovanja koja su se desila u dvije i po godine koalicije DPS-Izbor,” kazao je on.

Bonus video: