Bečić: Naša plata je nula, ali je naš rejting čista desetka

Za predsjednika Odbora Demokrata Glavnog grada jednoglasno je izabran Vladimir Čađenović, koji je ujedno i predsjednik Kluba odbornika Demokrata Glavnog grada
91 pregleda 37 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.12.2015. 20:56h

Ponos je stajati pred ljudima svih vjera i nacija, čistih ruku i iskrenih namjera, Demokrate žive za politiku,a ne od politike, jer je ono što nas okuplja prijateljstvo, iskrenost i ljubav, a ne kriminalne i interesne kratkoročne veze, istakao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Demokratska Crna Gora održala je večeras u Podgorici Prvu izbornu konvenciju Demokrata Glavnog grada u kongresnoj sali Stare zgrade Vlade.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je istakao da se "ovih dana priprema teren za novo sijanje zla, tako što se u fokus javnosti stavlja nova podjela oko NATO-a, za šta u Demokratskoj Crnoj Gori neće imati pruženu ruku, jer je na taj način lako voditi politiku, ali je to nepošteno prema građanima".

Dodaje se da se nasuprot tome, on založio da "ovu državu moramo uzeti iz kandži kriminalaca i tajkuna koji su je okupirali i vratiti je u ruke naroda".

Aludirajući na nedavno hapšenje bivšeg predsjednika Političkog savjeta DPS-a, Svetozara Marovića, Bečić je poručio da ćemo "povjerenje u državno tužilaštvo imati tek onda kad nam saopšte ko je šef kriminalne grupe u Podgorici i u nekim drugim opštinama, ali i ko je šef nad šefovima - da li je to on, prisutni ili Milo Đukanović".

"Naša plata je nula, ali je naš rejting čista desetka; naša plata je nula, ali je naš obraz čista petica; naša plata je nula, ali se nikada ne bismo mijenjali za njihove milione i kamione, je je naš ponos upravo taj čisti obraz", naglasio je Bečić.

Za predsjednika Odbora Demokrata Glavnog grada jednoglasno je izabran Vladimir Čađenović, koji je ujedno i predsjednik Kluba odbornika Demokrata Glavnog grada.

On je poručio podgoričkoj vlasti da će Odbor Demokrata Glavnog grada, sa njim na čelu, razmontirati oprobane mehanizme vlasti u krađi glasova i neispunjavanju izbornih obećanja.

"Podvukao je da je za Demokrate neprihvatljivo da sadašnji gradonačelnik, kao istureni predstavnik nelegitimne većine u Skupštini Glavnog grada, za uništenje svih kultnih mjesta i otvaranje bezbroj problema u posljednjih desetak godina izgovor nalazi u NATO pozivnici. Čađenović je dao čvrstu riječ da će Demokrate uspjeti u tome da omoguće građanima da izaberu legitimna rukovodstva mjesnih zajednica, na način što će razbiti izborne punktove, prepoznate partijske ćelije DPS-a. Pored toga, poslao je Đukanoviću jasnu poruku da je konačno došlo vrijeme da , prije nego što se odrekne sebe, da se odrekne i njegovih bliskih prijatelja iz kriminogenog miljea zaduženih za podjelu Podgoricu, u cilju sticanja ekstra profita. U tu svrhu, Demokrate Glavnog grada su predale tužiocu svu neophodnu dokumentaciju u slučajevima Bazar, Carine i Delta", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: