Bečić: Ne vidim razlog za nervozu Bogojevića, SNP poštuje Ustav

Nosilac liste SNP-a je istakao da je nekadašnji zatvoreni bazen SC “Morača” u ruiniranom stanju
41 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2014. 15:50h

Nosilac liste SNP-a na izborima u Podgorici Aleksa Bečić je komentarišući izjavu nosioca liste SDP-a i Pozitivne Dragana Bogojevića da NATO integracije neće biti uslov za postizbornu koaliciju sa opozicijom na lokalnom nivou, ali da će insistirati na poštovanju državnih simbola, kazao da ne zna “zašto imamo nervozu i nestrpljivost u projekcijama pojedinaca”.

“Mene ovo podsjeća , u sportskom žargonu, da jedan gledalac poslije duže godina dođe da pogleda fudbalsku utakmicu i onda sugeriše akterima te utakmice kako da odigraju, kuda da trče i odigraju pas. Ja, moj klub odbornika i tim koji predvodim se ne bavimo, za razliku od drugih, (kampanjom) samo mjesec dana pred izbore, ne vidim da su oni počeli i to”, ocijenio je Bečić.

Bečić je istakao da se pune četiri godine bave problemima građana Podgorice i da je potpuno logično da tim ljudi koji poznaje prolematiku lokalne uprave bude u prilici da upravlja glavnim gradom.

On je ocijenio da je potpuno jasno i nedvosmisleno ukazano da poštuju Ustav Crne Gore .

Izgradićemo zatvoreni bazen kad dođemo na vlast

Aleksa Bečić obećao je da će nakon dolaska na vlast izgraditi zatvoreni bazen.

Bečić je istakao da je nezamislivo da glavni grad evropske i svjetske vaterpolo velesile u 21-om vijeku nema zatvoreni bazen, što je jedinstveni primjer u Evropi.

“Kada tim koji predvodim...bude dio nove izvršne vlasti nakon 25- og maja, nećemo kao svoju jedinu obavezu doživjeti to da idemo na polufinalne i finalne mečeve naših sjajnih sportista ili da ih dočekujemo na aerodromu u Golubovcima, već ćemo stvarati uslove za nove pobjede naših sportista”, kazao je Bečić na konferenciji za medije, održanoj pored bazena SC “Morača”.

Nosilac liste SNP-a je istakao da je nekadašnji zatvoreni bazen SC “Morača” u ruiniranom stanju, podsjećajući da je Podgorica prije 30 godina imala 33 -metarski zatvoreni bazen , koji je mogao da primi 1.300 gledalaca.

Bazen SC Morača

Posdjećajući da je u tom bazenu 1982, 1983. i 1984. godine vaterpolo klub “Primorac” iz Kotora igrao takmičarske mečeve dok nije sagrađen bazen u tom gradu, Bečić je naglasio da je danas, u 21.vijeku, sasvim drugačija slika.

Bečić je podsjetio da je odlazeći gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša 2008.godine, nakon osvajanja zlatne medalje naših vaterpolista u Malagi, obećao da će do kraja 2009. biti izgrađen jedan zatvoreni i pet otvorenih bazena.

“Sredinom 2014-e godine konstatujemo da apsolutno ništa od tog obećanja nije ostvareno”, rekao je Bečić, napominjući da je budžet Glavnog grada 2008. godine iznosio 93, a godinu kasnije 91 miliona eura.

Galerija

Bonus video: