Bečić nema kad da odmara, kolege uživaju u ljepotama CG

Državna administracija je od početka avgusta na kolektivnom godišnjem odmoru, dok su u ministarstvima organizovana dežurstva
10522 pregleda 22 komentar(a)
Alekesa Bečić, Foto: Demokrate
Alekesa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.08.2019. 21:47h

Većina lidera političkih partija će ljetnje odmore provesti u Crnoj Gori, jer je, kako tvrde, složena politička situacija u zemlji. Oni će spas od ljetnjih vrućina tražiti na moru i planinama, a samo predsjednik Demokrata Aleksa Bečić tvrdi da neće ljetovati.

Državna administracija je od početka avgusta na kolektivnom godišnjem odmoru, dok su u ministarstvima organizovana dežurstva.

Ona su i u Skupštini Crne Gore, koja sa redovnim zasjedanjem počinje u prvoj nedjelji oktobra, ali će poslanici u skupštinske sale ući neplanirano 23. avgusta, za kada je zakazana vanredna sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o dopuni Zakona o poreskoj administraciji i imenovanju novih članova Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Upravo je Odbor bio razlog zbog kojeg političke partije nijesu tradicionalno počele odmore već u avgustu, jer je odluka Demokrata da uđu u to skupštinsko tijelo izazvala pravi medijski rat između opozicionih stranaka. Ipak, dok su stranačke službe za odnose sa javnošću vodile ratove saopštenjima, većina lidera već je počela sa odmorima.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da će ljetnji odmor provesti u Crnoj Gori, dok će njegov kolega iz predsjedništva

Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić odmarati u svom selu i na moru. U njegovoj biografiji piše da je rođen u Šavniku.

Iz Nove srpske demokratije (Nova) kazali su da će njihov lider, u skladu sa petnaestogodišnjom porodičnom tradicijom, provesti neko vrijeme kod prijatelja Pićana u vili Konte u Grblju.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić godišnji odmor provodi godinama na Žabljaku i u rodnom Baru, a tokom avgusta ima planirana dva radna prekida. “Jedan je susret sa dva poslanika njemačkog parlamenta, a drugi je učešće na okruglom stolu povodom promocije knjige iz istoriografske tematike”, odgovoreno je “VIjestima” je iz Demosa.

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković će, kao i do sada, kako je navela, najveći dio odmora provesti u rodnom Baru, sa porodicom i prijateljima.

“Ukoliko bude prilike iskoristiću nekoliko dana da posjetim neku od crnogorskih planina. Svakako zbog prirode posla dosta vremena provodim obilazeći našu lijepu državu, tako da svako ko želi lijep i sadržajan odmor ima mogućnosti da to ostvari i unutar naših granica”, kazala je Vuksanović Stanković za “Vijesti”.

“Složenost političkih procesa u našoj zemlji nalaže praktično svakodnevnu koordinaciju, razmjenu mišljenja, medijsko predstavljanje i odlučivanje”, kazali su iz Bečićeve partije, ističući da će i ovaj avgust lider Demokrata provesti na relaciji Podgorica - Bečići, gdje se nalazi njegova porodica.

Zvaničnici nijesu odgovorili gdje ljetuju

Gdje će i kada provesti godišnji odmor, kao i da li će tom prilikom koristiti državne resurse, “Vijestima” nijesu odgovorili predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, predsjednik Vlade i potpredsjednik DPS-a Duško Marković i predsjednik Skupštine i lider Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović.

Predsjednik parlamenta je prethodne godine boravio sa porodicom na Crnom jezeru na Žabljaku, premijer u rodnom Mojkovcu, gdje je ove godine, krajem juna posjetio sugrađane tokom akcije košenja prostora nekadašnjeg jalovišta na Mojkovačkoj poljani pod nazivom “Otkos za ponos”.

Đukanović je lani viđen u Pržnu, a na društvenim mrežama je objavljena i njegova fotografija iz Pariza.

Najvišim državnim zvaničnicima i štićenim ličnostima su na raspolaganju obezbijeđenje i službena vozila.

Bonus video: