Bečić: Opozicija je na Cetinju nokautirala DPS

Bečić je izrazio zadovoljstvo zbog toga, što su Demokrate, "uprkos opstrukcijama DPS-a, koji je određenim pravnim vratolomijama htio da otme pobjedu opozicije, uspio da sačuva osvojeni rezultat, zahvaljujući pravnom timu Demokrata, na čelu sa Velizarom Kaluđerovićem i Nevenom Gošovićem"
120 pregleda 13 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 30.12.2016. 12:34h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je opozicija na poslednjim parlamentarnim izborima nokautirala DPS na Cetinju.

Bečić je to izjavio na prednovogodišnjem koktelu za člansto i simpatizerere, koji je je održan na Cetinju i u Budvi.

"Bečić je Cetinje ubrojao u niz gradova u kojima je opozicija nokautirala DPS na poslednjim parlamentarnim izborima. Saopštio je stav da bi uspostavljanje nove vlasti u Budvi, a zatim i u Kotoru, dalo značajan zamajac novim pobjedama opozicije koje nas očekuju već 2017. godine. Na Cetinju je Bečić kritikovao i nove Vladine mjere, napominjući da sredstava ima, ali da je potrebna bolja preraspodjela od aktuelne, koja funkcioniše po principu: „otimajmo od majki i djece, poklanjajmo našim finansijerima", navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da se predsjednik Demokrata zahvalio svom članstvu i simpatizerima na Cetinju na tome što su bili Demokrate onda kad je to bilo najteže, kada je Demokratska Crna Gora stasavala kao politička partija.

"Istakao je da je Cetinje za Demokrate bilo veliki izazov i da se veoma raduje što su položili ispit u Prijestonici. Posebno je naglasio da se najbolje na Cetinju vidjela moć Demokrata da animiraju apstinente, kojih je, prije pojave Demokrata, u ovom gradu bilo najviše, dok je, po osnivanju Demokrata, Cetinje postalo opština sa najvećom izlaznošću", navodi se u saopštenju.

Bečić je čestitajući budvanskom odboru Demokrata na pobjedi nad "beskrupuloznom dojučerašnjom vlašću" i predsjedniku budvanskog odbora Krapoviću na izboru za gradonačelnika, kao i na, pojedinačno gledano, najboljem rezultatu koji je Demokratska Crna Gora ostvarila u jednoj opštini, napomenuo da nova vlast u Budvi ne dolazi na uređenu livadu, nego na zakorovljenu ledinu i da će trebati mnogo demokratske kondicije, koje dosad nije manjkalo Demokratama u Budvi da se sa svim nepočinstvima bivše vlasti obračunaju i da na sve njihove mutne poslove napokon stave tačku.

Bečić je izrazio zadovoljstvo zbog toga, što su Demokrate, "uprkos opstrukcijama DPS-a, koji je određenim pravnim vratolomijama htio da otme pobjedu opozicije, uspio da sačuva osvojeni rezultat, zahvaljujući pravnom timu Demokrata, na čelu sa Velizarom Kaluđerovićem i Nevenom Gošovićem. "

"A Pobjeda Demokrata u Budvi, pobjeda je svih onih kadrova koji su odraz vrijednih, stručnih, marljivih i hrabrih domaćina koji će i nakon pobjede raditi samo za platu i ništa mimo plate. Želim i ovdje da kažem, izgovorio je Bečić, ako bilo koji naš predstavnik, na bilo kom nivou vršenja vlast bude postupao suprotno tom našem načelu, sa njime ćemo se obračunavati kao sa najvećim neprijateljem", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u završnici obraćanja, predsjednik Demokrata poželio članstvu i simpatizerima mnogo sreće i uspjeha u Novoj 2017. godini, ali iznad svega zdravlja, "jer je ono jedini preduslov za konačnu pobjedu Demokrata, na svim nivoima."

Bonus video: