Bečić: Ovo je veliki udarac za DPS i njihovog predsjednika

"Uspjeli smo da sačuvamo Berane, ali sada proces ozdravljenja Berana mora da dođe do kraja", rekao je Bečić
57 pregleda 61 komentar(a)
Demokrate Berane, Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Demokrate Berane, Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 05.02.2018. 06:55h

Demokratska Crna Gora saopštila je da su Beranama falile Demokrate i da će Berane sa Demokratama imati ubjedljiviju i bolju vlast, a predsjednik ove partije Aleksa Bečić kazao je sinoć da je rezultat u Beranama "veliki udarac za DPS i njenog predsjednika."

"Beranama su falile Demokrate, Berane je dobilo Demokrate i Berane će sa Demokratama imati još ubjedljiviju i bolju vlast – zaključak je izbora u Beranama, na kojima, kako je saopštio predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, na osnovu 100% obrađenog biračkog tijela, koalicija DPS, BS i SD osvojila 45,7% ili 17 mandata, koalicija „Zdravo Berane“ 37,6% ili 14 mandata i Demokrate nepunih 11% ili 4 mandata. Prema tome, Demokrate su presudile da DPS i ovog puta ostane u opoziciji", saopšteno je iz ove partije.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, podsjetio i napravio poređenje u odnosu na 2014. godinu.

"DPS je tada imala 17 mandata, a danas u koaliciji sa Bošnjačkom strankom i Socijaldemokratama imaju 17 mandata. Odnosno, sama DPS je napravila pad za 12 procenata ili 2 odbornička mjesta. Koalicija „Zdravo Berane“ je 2014. godine imala 18 mandata, danas je osvojila 14. Za razliku od dva koaliciona aranžmana, od kojih je jedan sačinjen od 3, a drugi od 6,7 političkih subjekata, Demokratska Crna Gora je premijerno, na svojim prvim lokalnim izborima u opštini Berane, ostvarila rast u odnosu na Parlamentarne izbore za 120% i sa 4 mandata obezbijedila da Berane ostane bastion opozicione slobode“, izjavio je Bečić.

"Ovo je veliki udarac za DPS i njenog predsjednika, jer znate sa kakvim su sve resursima krenuli u prethodnih nekoliko mjeseci. Nije Berane njima bilo bitno zbog lokalnih izbora, Berane je njima ovog puta bilo strateški interesantno zbog nastupajućih procesa, predsjedničkih izbora, lokalnih izbora u Podgorici i još 11 opština. Tvrdio je predsjednik DPS-a prije nekoliko večeri da imaju sigurnu pobjedu i da pobjeđuju. Zaboravio je da Demokratska Crna Gora kada da riječ, nema te prepreke da obećano ispunimo i ostvarimo pobjedu“, istakao je predsjednik Demokrata.

U saopštenju Demokrata se dodaje da se Bečić zahvalio svim građanima Berana koji su, prije svega, glasali Demokrate, ali i svim drugim građanima koji su ukazali povjerenje nekoj od opozicionih struktura.

Zahvalio se, takođe, i opunomoćenim predstavnicima Demokrata, ali i drugih opozicionih struktura "koji su na biračkim mjestima branili opozicionu pobjedu u Beranama. Naročito se zahvalio mladim aktivistima Demokrata koji su u nehumanim vremenskim uslovima, na 50cm snijega i na temperaturi od -7, neumorno realizovali kampanju „od vrata do vrata“"

„Uspjeli smo da sačuvamo Berane, ali sada proces ozdravljenja Berana mora da dođe do kraja. Zahtijevaćemo u procesu konstituisanja buduće vlasti da sve ono što smo obećali bude i ostvareno. Jer da smo bili zadovoljni onim kako je vršena lokalna vlast u prethodnih 4 godine, sigurno ne bismo ni učestvovali na izborima. Smatrali smo da može bolje i biće bolje. Ovo je veliki zamajac za Demokratsku Crnu Goru, jer nakon što smo ih pobijedili na primorju, nakon što su nam predviđali da ćemo se boriti za jedan mandat u Beranama, danas su im građanke i građani Berana pokazali da i oni znaju gdje su čiste ruke, čiste namjere i gdje je budućnost“, saopštio je Bečić.

Na kraju, zamolio je veliki broj okupljenih članova i simpatizera da dostojanstveno proslave pobjedu u prostorijama Partije i u svojim kućama, "kako to Demokratama i dolikuje."

JWPlayer video mesto

Bonus video: