Bečić - Plugčijeva: Budućnost država Zapadnog Balkana je u EU

"Predsjednik Demokratske Crne Gore je izrazio uvjerenje da građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica Evropske unije", stoji u saopštenju
474 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Stav Demokrata je da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, istakao je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u razgovoru sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

Bečić je, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, predstavio ambasadorki program te partije i rezultate ostvarene na svim izborima na kojima su Demokrate učestvovale od osnivanja 2015. godine.

"On je posebno govorio o učincima vlasti u opštinama Herceg Novi, Kotor, Budva i Berane u kojima su Demokrate ključni konstituenti vlasti i u kojima se partija pozicionirala kao nosilac promjena i u isto vrijeme faktor stabilnosti", navode Demokrate.

plugčijeva
Razgovarali u prostorijama Demokrata u Podgorici(Foto: Demokratska Crna Gora)

Bečić je, dodaje se, govorio i o funkcionisanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i predstavio ambasadorki "40 od 100 rješenja za slobodne, fer i evropske izbore." "Govoreći o spoljnopolitičkom programu, predsjednik Demokratske Crne Gore je izrazio uvjerenje da građani Crne Gore zaslužuju da naša država što prije postane punopravna članica Evropske unije. On je istakao da je za zaokruženje procesa pristupanja Crne Gore EU potreban pun angažman svih društveno-političkih činilaca kako bi ubrzali integracione procese i što efikasnije primijenili evropske standarde", stoji u saopštenju Demokrata. Bečić je, dodaje se, naglasio da u državama Zapadnog Balkana sve počinje i da se završava vladavinom prava, kao i da je borba za vladavinu prava u suštini borba za evropsku perspektivu ovih država. Stav Demokrata je, kako je istakao, da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji. "Ambasadorka Plugčijeva se zahvalila na gostoprimstvu, na otvorenoj komunikaciji i uputila je Demokratama želje za postizanjem daljih uspjeha u crnogorskoj politici. Dogovorena je dalja otvorena i srdačna komunikacija uz želje za razvijanjem prijateljskih i srdačnih odnosa između dva naroda i dvije države", stoji u saopštenju Demokrata.

Sastanku u prostorijama Demokrata u Podgorici prisustvovali su i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore i Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske.f

Bonus video: