Bečić: Vidjećemo ko će formirati novu vlast

"Demokrate su nosioci izborne vlasti u Budvi", poručio je Bečić
65 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.10.2016. 22:14h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić zadovoljan je rezultatima postignutim na parlamentarnim izborima ocjenjujući da su kao jedina opoziciona partija koja je samostalno nastupila na parlamentarnim i lokalnim izborima ubjedljivo najjača partija.

"Veoma smo zadovoljni rezultatima na ovim izborima. Osvojili smo više nego što su nam predviđali. Niko nema apsolutnu većinu. Dani i nedjelje će dati odgovor na pitanje ko će formirati novu vlast", rekao je Bečić.

Bečić je naveo da su Demokrate otvorene za saradnju sa manjinskim partijama, dodajući da su, prema njihovim istraživanjima opozicione partije osvojile 40 mandata, dok je DPS osvojio 35.

Naročito su zadovoljni rezultatima na lokalnom nivou, kao i u Podgorici.

"Demokrate su u Budvi posle DPS-a osvojili najviše glasova, preko 20 odsto", kazao je Bečić.

Uspjeh koji je osvojila ova partija od svog nastanka, za 18 mjeseci, prema mišljenju Bečića, je impresivan.

"DPS da je počeo sa nivoa sa kojeg smo mi počeli, ne bi prešao ni cenzus", rekao je Bečić.

"Demokrate su nosioci izborne vlasti u Budvi", poručio je Bečić.

On je nešto ranije večeras poručio građanima da u slučaju "izvjesne" pobjede opozicije, pobjedu slave u svojim domovima, ocijenjujući da je mir vrijednost koja nema alternativu.

Liderima i predstavnicima političkih subjekata, koji su se javno obavezali da neće sa DPS-om, predložio je da odmah nakon preliminarnih rezultata sjednu za jedan sto i razmjene sve informacije o zloupotrebama koje su pratile izborni proces, izvrše potrebne analize i odgovorno sagledaju aktuelni politički trenutak.

"Parcijalna koordinacija, koja ne bi uključivala sve predstavnike respektabilnih opozicionih subjekata, niti bi bila dobra, niti bi za rad bila prihvatljiva", naveo je Bečić.

Bečić je na kraju saopštenja istakao da je izborni proces pratio najveći broj ikada zabilježenih zloupotreba.

Bonus video: