"Belgijski parlament podržava ubrzanu ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO"

Pajović je, kako se navodi, informisao je sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, naglasivši da je, formiranjem Vlade izbornog povjerenja, mlada crnogorska demokratija pokazala demokratsku zrelost da za stolom rješava političke izazove
4 komentar(a)
Darko Pajović,  Zigfrid  Brake, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Zigfrid Brake, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 27.09.2016. 19:00h

Belgijski parlament podržava ubrzanu ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, saopšteno je na sastanku predsjednika Skupštine, Darka Pajović sa predsjednikom Donjeg doma parlamenta Belgije, Zigfridom Brakeom.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Pajovića, sagovornici su danas su Briselu izrazili zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije države na političkom nivou, uz saglasnost da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje na ekonomskom nivou, posebno u oblastima održivog razvoja i poljoprivrede.

U saopštenju se kaže da je dogovoreno i intenziviranje saradnje parlamenata Belgije i Crne Gore, sa akcentom na radnim tijelima u oblastima evropske i evroatlantske integracije.

Pajović je, dodaje se, zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Belgija pruža Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji i Alijansi.

„On je svom domaćinu zahvalio na obećanju da će slijediti primjere ostalih parlamenata država članica NATO po pitanju brzog procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO, imajući u vidu da Belgija ima jednu od najdužih procedura u dosadašnjim talasima proširenja Alijanse“, saopšteno je iz kabineta Pajovića.

Pajović je, kako se navodi, informisao je sagovornika o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, naglasivši da je, formiranjem Vlade izbornog povjerenja, mlada crnogorska demokratija pokazala demokratsku zrelost da za stolom rješava političke izazove.

"Sukobili smo se riječima - za stolom, a ne na ulici ili u rovovima, što inače Balkanu nije strano", istakao je Pajović.

Pajović je izrazio žaljenje povodom tragičnih terorističkih napada u Briselu u martu ove godine, istakavši da terorizam ne poznaje granice i pogađa sve.

Kako je kazao, ujedinjenim snagama mora se raditi na obezbjeđivanju nade, slobode življenja svih i budućnosti koja će nadvladati teror i strah.

"Mirna, snažna i solidarna Evropa je jedini odgovor na užas terorizma koji udara na živote građana i bezbijednost država", istakao je Pajović.

Bonus video: