Berluskoni ne brine zbog tužbi iz Crne Gore

Berluskoni u Crnoj Gori nije, niti je ikada bio pod istragom po bilo kojem osnovu, prenosi “Il Đornale”, citirajući navodni dopis MVP-a
0 komentar(a)
Đukanović Berluskoni, Foto: Arhiva Vijesti
Đukanović Berluskoni, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.04.2011. 20:44h

Rim - Dnevni list "Il Đornale", koji je u vlasništvu porodice italijanskog premijera Silvija Berluskonija, objavio je ocjenu da tužilaštvo u Crnoj Gori nema namjeru da preduzme bilo šta povodom tužbe koju je protiv njega podnio Pokret za promjene.

Berluskonijev list je ovo zaključio na osnovu izjave koju je, navodno, italijanska vlada primila iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova još 1. marta.

Italijanska vlada je, navodi “Il Đornale”, poslala upit crnogorskoj vladi u kome traži detalje oko navodne istrage protiv Berluskonija, na osnovu čega je zvanična Podgorica odgovorila kako Berluskoni u Crnoj Gori nije, niti je ikada bio pod istragom po bilo kojem osnovu, prenosi “Il Đornale”.

Ove informacije su, navodi Berluskonijev list, prvi put objavljene nakon što je 11. marta opoziciona Demokratska partija Italije tražila da Berluskoni u parlamentu da objašnjenje o navodima da mu prijete tužbe u Crnoj Gori, koji su se mogli pročitati u italijanskim medijima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: