Bijelo Polje: Odbornički klub SNP-a neće prisustvovati svečanoj sjednici povodom Dana Opštine

Socijalistička narodna partija čestita praznik svojim sugrađanima, uz želju i vjerovanje "da će neka nova, odgovornija vlast, na čelu sa našom partijom stvoriti uslove da Bijelo Polje bude grad u koji će se dolaziti, a ne grad sa najvećim odlivom mladih i pametnih kadrova"
2766 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj iz Bijelog Polja, Foto: Jadranka Ćetković

Odbornički klub Socijalističke narodne partije neće prisustvovati sjutrašnjoj svečanoj sjednici povodom obilježavanja trećeg januara, Dana opštine Bijelo Polje, saopšteno je iz ove partije.

"Sigurni smo da u ovim trenucima nemamo šta da slavimo, imajući u vidu činjenicu da naša država, samim tim i naš grad prolaze kroz najveću državnu, političku i svaku drugu krizu. Nakaradni, protivustavni zakon, usvojen u osvit zore, pod budnim okom specijalnih policijskih jedinica pokazao je trenutak vremena u kojem živimo i još jednom ukazao na pogubnost DPS-ovske politike, zasnovane na podjelama, koje sama proizvodi i stvara. U trenucima dok desetine hiljada vjernika mirno i dostojanstveno poručuju da svetinje nećemo ni po koju cijenu dati, Duško Marković se usuđuje da prijeti, dok Milo Đukanović uživa daleko od svog naroda i države, koju je doveo do kolapsa, u kojem samo moćnici mogu da uživaju od novca opljačkanog od građana ove države. Svjedoci smo i veoma opasnih i neprimjerenih poruka koje stižu od sinova lokalnih funkcionera DPS-a, čime valjda šalju poruke da najbolje funkcionišu u vremenu podjela i tenzija", saopšteno je.

Socijalistička narodna partija čestita praznik svojim sugrađanima, uz želju i vjerovanje "da će neka nova, odgovornija vlast, na čelu sa našom partijom stvoriti uslove da Bijelo Polje bude grad u koji će se dolaziti, a ne grad sa najvećim odlivom mladih i pametnih kadrova."

"Ne možemo se praviti da je stanje u našem gradu redovno. Umjesto toga, i večeras ćemo, sa hiljadama vjernika, mirno i dostojanstveno prošetati bjelopoljskim ulicama i time pružiti punu podršku stavovima naše Mitropolije crnogorsko- primorske, koja šalje poruke mira, ljubavi, zajedništva. Koristimo i ovu priliku da pozovemo aktuelnu vlast da u dogovoru sa jedinom kanonski priznatom crkvom u našoj državi dođe do rješenja prihvatljivog za vjerujući pravoslavni narod u Crnoj Gori. Do tada, bićemo dio više od 100.000 ljudi koji pokazuju pravo lice Crne Gore", zaključeno je.

Bonus video: