"Biram Bar" u nedjelju drži prvi kongres

Iz te partije objavili su da će na kongresu odlučivati oko 200 delegata koji će birati predsjednika, potpredsjednike i članove predsjedništva stranke, članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora
1645 pregleda 3 komentar(a)
"Biram Bar", Foto: "Biram Bar"
"Biram Bar", Foto: "Biram Bar"

“Biram Bar”, članica lokalne vladajuće koalicije i jedna od najmlađih crnogorskih partija, održaće svoj prvi kongres u nedjelju 7. jula u svečanoj sali SO Bar.

Iz PR službe te partije objavili su da će na Kongresu odlučivati oko 200 delegata koji će birati predsjednika, potpredsjednike i članove predsjedništva stranke, članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

"Delegati će, takođe, usvojiti Izmjene i dopune Statuta Partije, ali i programsku deklaraciju koja će odrediti pravac djelovanja partije u predizbornom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Inače, 27. maja, na obilježavanju godinu dana od izlaska na lokalne izbore maja 2018. kada je, tadašnja Grupa građana “Biram Bar” osvojila pet mandata u lokalnom parlamentu i mjesto u barskoj vladajućoj koaliciji, osnivač ove političke grupacije i aktuelni potpredsjednik Opštine Radomir Novaković Cakan, prvi put je najavio da će kongres biti od velikog značaja za budućnost partije "Biram Bar".

"Imamo još mnogo posla i iskušenja, i vidim mnogo prostora za našu stranku, ne samo u Baru, već sjutra, poslije parlamentarnih izbora, i u Crnoj Gori. Vrlo brzo slijedi prvi kongres “Biram Bar” koji će donijeti neke važne i značajne odluke za budućnost stranke. “Biram Bar” je u proteklih godinu dana pokazala da se može biti u vlasti, a ostati svoj, imati svoje mišljenje o svakoj temi o kojoj se otvara rasprava u ovom gradu", kazao je tada Novaković.

Bonus video: