Bivši gradonačelnik Berana na testu za činovnika

Golubović nije želio da kaže da li je radio test za načelnika ili savjetnika u Upravi, uz obrazloženje da je pravnik i da može da se prijavi gdje hoće
86 pregleda 6 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.09.2014. 06:22h

Bivši predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović polagao je 4. septembra provjeru sposobnosti za funkciju u Upravi za imovinu, najvjerovatnije za poziciju načelnika područne jedinice Berane.

Uprava za imovinu sredinom juna raspisala je konkurse za dvije funkcije u područnoj jedinici Berane, a pored načelnika otvorena je pozicija savjetnika u toj jedinici.

Golubović juče nije želio da odgovori za koju poziciju se prijavio, rekavši da nema potrebe da objašnjava.

“Nema potrebe da pojašnjavam, ja više nisam predsjednik Opštine, ja sam diplomirani pravnik i mogu da se prijavim gdje hoću” rekao je Golubović “Vijestima”.

Bivši gradonačelnik Berana naveo je da ne želi da pojašnjava jer nije zadovoljan tretmanom koji ima u “Vijestima”.

“Zašto ne pišete o preduzeću Integral (niskogradnja i asfaltna baza koje sada ne radi) gdje smo mi dovodili investitore, a tamo je neko zadružnu imovinu upisao”, rekao je Golubović.

Golubović je, prema obavještenju objavljenom na sajtu Uprave za kadrove, bio jedan od dva prijavljena kandidata koji su ispunili uslove i pozvani na provjeru sposobnosti.

Drugi kandidat je Momčilo Saičić. Kandidati Upravi za kadrove moraju dostaviti mišljenje, preporuku o stručnim i radnim kvalitetima od privrednog društva, drugog pravnog lica ili preduzetnika kod kojeg radi ili je radio, a Golubović je kao gradonačelnik Berana sam sebi bivši poslodavac.

Nova vlast u Beranama optuživala je u više navrata Golubovića za korupciju i nepotizam, a nedavno su saopštili da je vlast DPS-a i SDP-a na čijem je čelu on bio, zadužila Opštinu preko 15 miliona eura za vrijeme obavljanja mandata.

Bonus video: