Bivši savjetnik Marovića novi potpredsjednik Budve

To što za mjesto potpredsjednika imaju jednog kandidata dovoljno govori da niko ne želi da se ukrca na Titanik, brod koji tone, ocijenio je Miomir Pejović iz SNP-a.
309 pregleda 0 komentar(a)
Milan Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Milan Vučinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2011. 14:43h

Skupština metropole turizma, glasovima odbornika iz vladajuće koalicije DPS – SDP, izabrala je Milana Vučinića za novog potpredsjednika Opštine Budva.

To je, nakon imenovanja gradonačelnika Lazara Rađenovića, prvi funkcioner novog opštinskog rukovodstva koji će u naredne dvije i po godine, do isteka mandata aktuelnom skupštinskom sazivu, biti na čelu grada.

Vučinić je bio dugogodišnji načelnik centra Agencije za nacionalnu bezbjednost - ANB Bar, nakon toga i načelnik uprave ANB u Podgorici, a u prošlom sazivu Vlade savjetnik vicepremijera Svetozara Marovića za politički sistem i unutrašnju i spoljnu politiku, zadužen za saradnju sa NVO sektorom u projektu zaštite osoba koje prijavljuju korupciju.

“To što za mjesto potpredsjednika imaju jednog kandidata dovoljno govori da niko ne želi da se ukrca na Titanik, brod koji tone. Da u DPS-u vide perspektivu u mjestu potpredsjednika, bilo bi otimačine”, ocijenio je šef odborničkog kluba SNP-a Miomir Pejović.

U opoziciji, kako su rekli, očekuju od Vučinića da naplati komunalije, “koje niko i ne zna koliko iznose i ko ih duguje”.

Skupštinsko zasjedanje prekinuto je oko 14 časova, uoči usvajanja izvještaja o radu gradonačelnika i sekretarijata za prošlu godinu.

Opozicija je najviše primjedbi imala na rad Sekretarijata za pravnu zaštitu i investicije.

Odbornik SNP-a Krsto Rađenović zapitao je da li je na snazi odluka o zabrani radova za prvu građevinsku zonu jer je, kako je kazao, “zakupac Svetog Strefan započeo zemljane radove na samoj plaži“.

“Oni su rekli da će hotel otvoriti 1. juna, a ne da započinju zemljane radove na plaži. Da li važe zakoni za sve. Vjerovatno ćemo mi morati da preduzmemo neku rezervnu varijantu da bi vi odgovorili”, poručio je Rađenović vlasti.

Načelnik za komunalne djelatnosti Aco Ognjenović rekao je da Opština nikome nije izdala dozvolu za rad nakon stupanja na snagu odluke o zabrani gradnje, te istakao da je grad hotel „Sveti Stefan“ projekat od državnog značaja.

Sjednica SO, jedna od najobimnijih jer se na dnevnom redu nalazi gotovo 70 tačaka, nastavila je rad u popodnevnim satima.

Na uvid dozvolu za Tri kule

Miomir Pejović (SNP) zatražio je od Sekretarijata za urbanizam da mu do narednog skupštinskog zasjedanja odgovori da li investitor na apartmanskom kompleksu „Tri kule“, neposredno uz Jadranski sajam, ima građevinsku dozvolu.

“Znam da Opština nije izdavala dozvolu, već ministarstvo, ali tražimo odgovor, jer je svima očigledno da je spratnost građevine već sada premašila ono što je predviđeno planom”, kazao je Pejović.

Bonus video: