Bogavac: Ubuduće ćemo morati da se dogovaramo u interesu građana Kolašina

Bogavac je jedna od troje odbornika, koji su tokom minulih mjeseci izašli iz stranaka, koje su konstituenti kolašinske vlasti
366 pregleda 5 komentar(a)
Neda Bogavac (Novine)
Neda Bogavac (Novine)
Ažurirano: 06.07.2015. 17:04h

Demos želi da vodi politiku u interesu svih onih koji su željeli promjene u Kolašinu i za to će se boriti beskompromisno.

To je, osvrćući se na činjenicu da je vladajuća koalicija u Kolašinu, koju čine Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP) i Socijaldemokratska aprtija (SDP) ostala bez formalne većine u zakonodavnoj vlasti, kazala odbornica Neda Bogavac iz Demosa.

Koaliciona vlast u Kolašinu, nakon što je odbornik Nikola Medenica, prije dva dana, napustio SDP, ima 15 od 31 odbornika, koliko ih je u lokalnom parlamentu.

Bogavac je jedna od troje odbornika, koji su tokom minulih mjeseci izašli iz stranaka, koje su konstituenti kolašinske vlasti.

“Što se tiče mog djelovanja u lokalnom parlamentu, već sam se više puta izjasnila na tu temu i neću mijenjati stav. Moj angažman će biti principijelan, govoriću u ime Demosa, u korist građana a ne u korist odborničkih klubova. Ubuduće ćemo morati da se dogovaramo precizno, javno i jasno u interesu građana Kolašina”, rekla je Bogavac “Vijestima”.

Naglašavajući da “povjerenje građana u program Demosa iz dana u dan raste”, ona je kazala da joj je to najvažnije, te da, “o stavovima Demosa o eventualnom prekomponovanju gradske vlasti u ovom trenutku nije ispravno licitirati.”

“U Demosu se na ovu temu držimo neutralnog stava, ne baveći se unutarstranačkim pitanjima ostalih partija. Radimo na organizovanju naše partijske infrastrukture i na pripremi stranačke skupštine.

Inicijativni odbor kolašinskog Demosa će uskoro dobiti status opštinskog odbora i svi naši članovi su posvećeni unutarstranačkim aktivnostima poput formiranja plana i programa aktivnosti Demosa u razvoju lokalne politike,” rekla je Bogavac.

Bonus video: