Bogavac: Ubuduće ćemo morati da se dogovaramo u interesu građana Kolašina - Vijesti.me
"DEMOS ĆE SE BESKOMPROMISNO BORITI"

Bogavac: Ubuduće ćemo morati da se dogovaramo u interesu građana Kolašina

Bogavac je jedna od troje odbornika, koji su tokom minulih mjeseci izašli iz stranaka, koje su konstituenti kolašinske vlasti

Neda Bogavac (Novine)
Neda Bogavac (Novine)

Demos želi da vodi politiku u interesu svih onih koji su željeli promjene u Kolašinu i za to će se boriti beskompromisno.

To je, osvrćući se na činjenicu da je vladajuća koalicija u Kolašinu, koju čine Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP) i Socijaldemokratska aprtija (SDP) ostala bez formalne većine u zakonodavnoj vlasti, kazala odbornica Neda Bogavac iz Demosa.  

Koaliciona vlast u Kolašinu, nakon što je odbornik Nikola Medenica, prije dva dana, napustio SDP, ima 15 od 31 odbornika, koliko ih je u lokalnom parlamentu.

Bogavac je jedna od troje odbornika, koji su tokom minulih mjeseci izašli iz stranaka, koje su  konstituenti kolašinske vlasti. 

“Što se tiče mog djelovanja u lokalnom parlamentu, već sam se više puta izjasnila na tu temu i neću mijenjati stav. Moj angažman će biti principijelan, govoriću u ime Demosa, u korist građana a ne u korist odborničkih klubova. Ubuduće ćemo morati da se dogovaramo precizno, javno i jasno u interesu građana Kolašina”,  rekla je Bogavac “Vijestima”.

Naglašavajući da “povjerenje građana u program Demosa iz dana u dan raste”, ona je kazala da joj je to najvažnije, te da, “o stavovima Demosa o eventualnom prekomponovanju gradske vlasti u ovom trenutku nije ispravno licitirati.”

“U Demosu se na ovu temu držimo neutralnog stava, ne baveći se unutarstranačkim pitanjima ostalih partija.  Radimo na organizovanju naše partijske infrastrukture i na pripremi stranačke skupštine.

Inicijativni odbor kolašinskog Demosa će uskoro dobiti status opštinskog odbora i svi naši članovi su posvećeni unutarstranačkim aktivnostima poput formiranja plana i programa aktivnosti Demosa u razvoju lokalne politike,” rekla je Bogavac.