Bogdanović Lekiću: Neki su svoj radni vijek proveli u drugim državama a da od njih nijesu dobili ništa

"Da bi vas u drugoj državi voljeli, moraju prvo da vas poštuju, vole i cijene u svojoj", ističe Bogdanović
35 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Bogdanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2014. 14:03h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović poručio je lideru Demokratskog fronta (DF) Miodragu Lekiću “da je čojstvo čuvati drugoga od sebe, i da je to oduvijek bio i ostao moralni zakon Crne Gore i Crnogoraca”.

Bogdanović je to kazao povodom prigovora Lekića Italiji, koja je Bogdanoviću dodijelila Orden viteza italijanske zvijezde.

"Radovao sam se i radio za dobro i uspjeh Crne Gore. Radovao sam se uspjehu svakog građanina Crne Gore, jer je to i uspjeh Crne Gore. Prijestono Cetinje je ostalo onakvo kakvo jeste i zato ova nagrada ide njemu, njegovim građanima, njihovom čojstvu i vrlinama grada-države i grada heroja", navodi Bogdanović u reagovanju.

On dodaje “da svome treba pomoći i podržati ga, a ne mrzovoljno i ljubomorno u poznim godinama tužiti svoju zemlju”.

"I to državi koja sve to više cijeni i vrednuje od onih koji se tako svete svojoj državi koja ih politički neće. Da čak i znaju nešto ljudski bi to bilo sakriti a ne da pišu drugim državama. Neki su svoj čitav radni vijek proveli u drugim državama a da od njih nijesu dobili ništa. Da bi vas u drugoj državi voljeli, moraju prvo da vas poštuju, vole i cijene u svojoj", zaključio je gradonačelnik Cetinja.

Lekić je pisao italijanskom ambasadoru u Crnoj Gori Vinćencu del Monaku u znak protesta zbog dodjelijvanja Ordena viteza italijanske zvijezde gradonačelniku Cetinja i funkcioneru DPS-a Aleksandru Bogdanoviću.

"Podsjećam Vas i da je dobitnik italijanske nagrade za kulturu zapravo funkcioner DPS-a, partije koja je protagonista izborno korupcionaške afere 'Snimak' za koju Evropska unija još uvijek traži pravni i politički epilog kao uslov za dalje napredovanje u evropskim integracijama", naveo je on.

Čelnik DF-a u svom pismu, koje je odgovor na poziv da prisustvuje proslavi italijanskog Dana Repubilke, naveo je da neće prisustvovati svečanosti u CNP-u jer će tada biti dodijeljeno priznanje gradonačelniku Cetinja.

Lekić je naveo da je njemu, a kako navodi i kulturnoj javnosti Crne Gore, sasvim nepoznat “naročit doprinos” Bogdanovića u promovisanju italijanske kulture.

Bonus video: