Bogojević: Stara Varoš je ogledalo nebrige vlasti za grad

On je naglasio da koalicija ELPG zasigurno neće dozvoliti takav odnos prema onome što čini autentičnu i pravu kulturnu vrijednost ovog grada
61 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 14:41h

Dragulj stare Podgorice, Stara Varoš, ogledalo je nebrige i neadekvatnog odnosa vlasti prema onome šta bi taj grad trebalo da predstavlja, poručio je kandidat za gradonačelnika Dragan Bogojević.

Članovi i kandidati za odbornike koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG) su danas šetali i obilazili znamenitosti naselja Stara Varoši, poput Tvrđave na Skalinama, Sahat kule, kuća vajara Rista Stijovića i ostalih.

"Ako ne mislite o svojoj prošlosti i ako nemate pravi osjećaj mjere da valorizujete ono što je bilo vrijedno, onda sasvim izvjesno rizikujete da i vi vrlo brzo padnete u zaborav", kazao je Bogojević, nosilac liste ELPG.

On je naglasio da koalicija ELPG zasigurno neće dozvoliti takav odnos prema onome što čini autentičnu i pravu kulturnu vrijednost ovog grada.

Kandidatkinja za odbornicu na listi ELPG Igbala Šabović Kerović kazala je da ć eta koalicija preuzeti odgovornost, izvršiti reviziju planova i po principu primjene stručnih saznanja uraditi nove.

Kako je rekla, njihov sadržaj neće, kako je to do sada bila praksa, usmjeravati dnevni i lični interesi.

“Zato što mi znamo da cijenimo sopstvene vrijednosti, zato što imamo znanja, zato što smo odgovorni i zato što volimo našu Podgoricu”, rekla je Šabović Kerović.

Ona je naglasila da ljudi u koaliciji imaju znanje da ispune obećano.

“Naše znanje, naši ljudi, naš gradonačelnik Bogojević, će učiniti da Stara Varoš bude evropsko lice Podgorice“, kazala je Šabović Kerović.

Kandidat za odbornika na listi koalicije ELPG, Đorđe Suhih, kazao je da se mnogi gradovi hvale savremenim i blještavim objektima, međutim, kako je rekao, pametni gradovi hvale se svojim starim djelovima, svojom istorijom i tradicijom.

“Obećavamo da ćemo dolaziti kao nova vlast da zajedno osjetimo, vidimo i čujemo šta treba Starovarošanima i stvorimo Podgoricu u koju će svi željeti da dođu, a iz koje niko neće željeti da ode“, rekao je Suhih.

Galerija

Bonus video: