Bogosavljević: Eskimi i Džedaji šalju jasnu političku poruku

On je rekao i da takav način izjašnjavanja "malo kvari rezultate popisa, ali daje političku poruku".
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 12:15h

Direktor "Stratedžik marketinga" Srđan Bogosavljević ocijenio je danas da to što se pojedini građani na popisu izjašavaju kao Džedaji ili Eskimi predstavlja izraz nezadovoljstva političkim dešavanjima.

On je na okgruglom stolu o popisu u Beogradu rekao i da taj način izjašnjavanja znači da neki ljudi ne žele da se nacionalno deklarišu ili stvarno ne znaju ko su, a iskustvo ih uči i da je bolje da ne kažu šta su po nacionalnosti.

"Time neki iskazuju svoj protest protiv nacionalnog prebrojavanja... dobra stvar je što popis ne predviđa kažnjavanje za to. Oni koji ne žele da se na popisu izjašnjavaju koje su nacionalnosti to možda rade i izbog iskustava u prošlosti kada su se zbog tih pitanja dijelile porodice i što je dovodilo do pravih drama", rekao je on.

Prema njegovim riječima, građani koji se opredijele da se izjasne kao Eskimi ili Džedaji time šalju poruku vladajućim poltičkim strankama da situacija nije baš najbolja.

On je rekao i da takav način izjašnjavanja "malo kvari rezultate popisa, ali daje političku poruku".

Grupa mladića iz Crne Gore odlučila je da se na popisu stanovništva izjasni kao Džedaji, u znak protesta zbog, kako ocenjuju, politizacije popisa i aktuelizovanja nacionalnih podjela,

Bonus video: