Bojanić: Danilović cijenimo kao vječitog opozicionara

Danilović smatra da napadima na Lekića Bogojević neće privući opozicione birače
73 pregleda 64 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.04.2014. 17:34h

Mladen Bojanić potpredsjednik i šefa Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore rekao je da svako treba da bira način političkog djelovanja.

"Gospodina Danilovića cijenimo kao opozicionara, koji duži niž godina bezuspješno pokušava da smijeni postojeću vlast. Uvažavamo njegove stavove, ali sa većinom nismo saglasni. Nećemo komentarisati njegove savjete Pozitivnoj i nosiocu liste naše koalicije, gospodinu Bogojeviću, isto kao što nećemo uzeti sebi za pravo da dijelimo lekcije DF-u i njihovom nosiocu liste gospodinu Lekiću. Neka svako bira svoj način političkog djelovanja, a Pozitivna ne vidi potrebu da vječitoj opoziciji dokazuje svoje opoziciono djelovanje", naveo je Bojanić.

Danilović: Bogojeviću bolje da napada DPS

Ukoliko želi da dokaže da je opozicionar, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore Dragan Bogojević moraće da kritikuje Demokratsku partiju socijalista (DPS) umjesto što napada Demokratski front, izjavio je član predsjedništva DF Goran Danilović. On je kazao da je Bogojević pokazao političku nespretnost napadajući lidera opozicije.

"Ako je već građanski kandidat, morao bi da shvati kako mu od Lekića i Fronta ne prijeti nikakva opasnost jer su kod nas slobodni građani. On bi valjda trebao da se suprostavi partijskoj Crnoj Gori koju vodi DPS", kazao je Danilović "Vijestima".

DF ima tvrdo biračko tijelo: Danilović i Lekić

Bogojević je kazao da on i Lekić ne mogu dijeliti biračko tijelo, navodeći da nema sličnosti između njega i lidera DF, ali da su jasne razlike. Tako je naveo da, za razliku od Lekića nema partijsku biografiju, kao i da su bili na različitim pozicijama u vrijeme "kada je Crna Gora određivala svoju budućnost".

Upitan može li Bogojević biti konkurencija Lekiću jer obojica predstavljaju građanski dio političke scene, Danilović je kazao da Front, po istraživanjima, ima najtvrđe biračko tijelo.

"Mora biti opozicionar i nesumnjivi borac protiv DPS vladavine da bi zavrijedio pažnju naših birača. Bogojević za sada ne dira DPS i naša najsrdačnija preporuka je da zavrne rukave i pokaže da je drugačiji od DPS. Ako nije drugačiji i ako, kao kandidat za gradonačelnika, nema namjeru da se distancira od DPS-a ne znam zašto bi ga glasali oni koji hoće promjene. Ljudima je jedan DPS dovoljan". kazao je Danilović.

On je podsjetio Bogojevića da se u koaliciji koju predvodi nalazi i Pozitivna koja je glasove dobila na priči da neće nikada sa DPS-om.

"Ta poruka neće ohrabriti opoziciono nastrojene u SDP, neće se svidjeti nikome iz Pozitivne i neće privući nikog od neutralnih", smatra on.

Bonus video: