Bojanić i Perić: Bogojević ima punu podršku svih iz Pozitivne

On smatra da je stabilnost neophodan uslov za obavljanje funkcije u interesu svih građana
67 pregleda 66 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Zoran Đurić
Dragan Bogojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.07.2014. 20:31h

Nosilac liste Evropsko lice Podgorice za gradonačelnika Podgorice Dragan Bogojević kazao je da neće obavljati funkciju gradonačelnika Podgorice.

"Kao nosilac liste Evropsko lice Podgorice, u novonastalim okolnostima i raspoloženju za podršku opozicionih stranaka manjinskoj upravi koaliciji ELP, a imajući u vidu aktuelna dešavanja i sukob u Pozitivnoj Crnoj Gori, kao jednom od dva konstituenata koalicije, smatram da ne bih mogao u punom kapacitetu da obavljam funkciju gradonačelnika Podgorice", kazao je Bogojević.

On smatra da je stabilnost neophodan uslov za obavljanje funkcije u interesu svih građana.

"Kao čovjek koji je svoj autoritet založio za opciju trećeg puta u Podgorici i Crnoj Gori, kao osnova za profesionalnu i nestranačku upravu grada, ja, a ne mislim ni niko drugi ko ne može računati na stabilnu podršku, ne bi mogao preduzeti takvu odgovornost. Moja je želja bila i ostala da treći put premosti i poveže obje strane Crne Gore i tome ću ostati posvećen", zaključio je Bogojević.

Potpredsjednik PCG Mladen Bojanic i funkcioner Srđan Perić kazali su da Bogojević ima punu podršku te partije za imenovanje za gradonačelnika. Oni su u odvojenim izjavama kazali da je smjena vlasti u Podgorici prioritet i da događaji u PCG nemaju uticaj na pregovore u Podgorici

"Bogojevic ima našu punu podršku kao od momenta kada je imenovan za nosioca liste. Svaki odbornik PCG podržava njegov izbor za gradonačelnika bez obzira na dešavanja u PCG" kazao je Bojanić.

Perić se slaže sa Bojanićem.

"Kada je u pitanju Pozitivna Crna Gora, bez obzira na unutarstranačka dešavanja, Dragan Bogojević je imao i ima punu podršku za kandidata za gradonačelnika Podgorice. Pored odbornika Pozitivne u lokalnom parlamentu, on uživa nepodijeljenu podršku svih članova stranačkih organa. Ponavljam, bez obzira na dešavanja unutar Pozitivne Crne Gore i različita razmišljanja o drugim temama, stav u vezi sa kandidaturom profesora Bogojevića je aposlutno jedinstven", navodi Perić.

Evropsko lice Podgorice, SNP i DF su načelno dogovorili koncept manjinske uprave u Podgorici.

Bonus video: