Bojanić: Nevjerovatno je da institucije sistema rade po nalogu DPS-a

"Ovo je samo još jedna u nizu potvrda da se Crna Gora nalazi u nezapamćenoj političkoj, socio - ekonomskoj i institucijalnoj krizi"
91 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Bojanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Miloš Bojanić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 07.08.2018. 13:31h

Nepotistička Agencija za obračun sa neistomišljenicima nije ništa drugo do produžena ruka Demokratske partije socijalista koja očigledno ne trpi ni dašak kritike, a kamoli dijametralno suprotno mišljenje, pa namjerava da generiše jednoumlje u cijeloj državi, navodi se u reagovanju Miloša Bojanića, člana Press centra Demokrata na odluku ASK da se pokrene postupak protiv odbornice Skupštine opštine Mojkovac Tatjane Simić.

"Da Agencija primenjuje dvostruke aršine i da služi isključivo partijskim interesima DPS-a i za zaštitu pojedinaca iz redova ove partije, najbolje govori stav Agencije u slučaju člana Senata DRI Zorana Jelića, a inače svim dobro poznatom funkcioneru iz afere ,,Snimak". Naime, nepotistička Agencija je objavila da Jelić nije u sukobu interesa iako je kao član Senata DRI u periodu od 17. marta do 28. decembra 2017. godine bio angažovan kod Prve banka Crne Gore, kao član Odbora za reviziju i po tom osnovu primao naknadu u mjesečnom iznosu od 650 eura, od čega je ukupno prihodovao 5.850 eura. Osim toga, Agencija je isti stav zauzela i u slučaju kad Jelić u svom imovinskom kartonu nije prijavio udio u vlasništvu firme “ET KOM”, iako je jedan od osnivača prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata. Dalje, o profesionalanom radu Agencije svjedoče slučajevi Dragana Mrdaka, predsjednika OO DPS-a Mojkovac koji je predsjednik SO Mojkovac, ali i direktor veterinarske ambulante d.o.o. Mojkovac i Ljiljanje Jokić, odbornice DPS-a u lokalnom parlamentu koja i ujedno i v.d. direktora Centra za kulturu Mojkovac. Takođe, Agencija je bila dužna da se oglasi i u slučaju odbornika SNP-a u SO Plužine, Slobodana Delića koji je i direktor Parka prirode ,,Piva"", navodi se u saopštenju Bojanića.

On dodaje da je "prosto nevjerovatno, ali to je tužna realnost crnogorskog društva, da institucije sistema ne rade u duhu Ustava i po slovu zakona, već po nalogu i uticaju DPS-a, odnosno postavljenih partijskih poslušnika, primjenjujući princip selektivnosti i revanšizma".

"Kako to uvijek zakon važi za jednoga, a ne važi za druge, i to, po pravilu, na štetu kritičara ovog režima i uglednih članova naše društvene zajednice koji su se odvažili da podignu glas protiv diktature? Sa druge strane, ovo je samo još jedna u nizu potvrda da se Crna Gora nalazi u nezapamćenoj političkoj, socio - ekonomskoj i institucijalnoj krizi. Možda im je to prošlo i mnogo bezbolnije nego su očekivali u prethodnim slučajevima nepravde i gaženja zakona, ali neka budu sigurni da im sa Demokratama ovo neće proći lako kako su zamislili. Svim dozvoljenim sredstvima ćemo se boriti protiv ovakvih izdanaka partijske svijesti, koja sprovodi partijske direktive, kao što je to slučaj sa ASK-om i DPS-om u pokušaju obračuna sa časnom i u Mojkovcu omiljenom doktorkom Simić."

Bojanić navodi i da ovaj slučaj pokazuje da ova vlast nema kapaciteta ni volje da sprovode ključne preporuke Evropske komisije, "koja u kontinuitetu od Vlade traži da obezbijedi jačanje samostalnosti, nezavisnosti institucija i njihovog integriteta, ali i da smanji uticaj političkih subjekata i neformalnih centara moći na iste".

"Međutim, moraju da znaju da nas, Demokrate, ovakvim postupcima stalno podsjećaju protiv kakvog se mraka borimo i daju nam snagu i veći motiv da nastavimo da politički čerečimo posljednji diktatorski režim na tlu Evrope, i jedan od rijetkih preostalih u svijetu. "

Bonus video: