Bojanić: Radonjić preuzeo ulogu konduktera ćihu-ćihu kompozicije korupcije

"Šverceri mogu naprijed, ostalima slijedi kazna - njegov je poslovni moto", navodi Bojanić
59 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.07.2016. 14:41h

Skandalozna odluka direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića da otvori za javnost zapisnik sa sastanka službenika ASK i zviždača u slučaju Ramada je još jedna u nizu potvrda da se direktor Radonjić stavio u funkciju konduktera ove ćihu-ćihu kompozicije korupcije, smatra nezavisni poslanik Mladen Bojanić.

"Šverceri mogu naprijed, ostalima slijedi kazna - njegov je poslovni moto", navodi Bojanić u saopštenju, "Umjesto da radi na sprječavanju korupcije, sad je više nego jasno da je njegov osnovni zadatak od samog početka, da radi na sprječavanju otkrivanje korupcije."

Bojanić dodaje da očekuje od Savjeta ASK da odmah reaguje i, u skladu sa članom 93 Zakona o sprječavanju korupcije, pokrene hitan postupak razrješenja direktora Radonjića.

"Ukoliko ostanu nijemi na ovakvo ponašanje direktora onda svjesno staju na stranu nezakonitog ponašanja direktora kojeg bi trebalo kontrolišu. Naravno, ako iz bilo kojeg razloga nisu spremni da rade povjereni posao onda neka sami oni podnesu ostavke", zaključuje Bojanić.

Bonus video: