Bojanić: Tuponja pobjegao sa sjednice, a potpisao tuđe saopštenje

"Nebuloznim izjavama i konstatacijama, sa evidentnih krivičnih djela se pokušava skrenuti pažnja na onoga ko je to obznanio i prijavio nadležnim državnim organima", kazao je Bojanić
62 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2016. 12:35h

Poslanik Goran Tuponja je juče pobjegao sa sjednice odbora na kojoj se razmatrala moja Inicijativa za kontrolno saslušanje odgovornih lica, ali se danas ohrabrio da potpiše tuđe saopštenje, saopštio je danas Mladen Bojanić, poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Suočeni sa nepobitnim dokazima o zloupotrebi državnih sredstava u partijske svrhe, od strane odgovornih lica Ministarstva saobraćaja, Direkcije za željeznicu i Socijaldemokrata, sada se, uz podršku Pozitivne, nebuloznim izjavama i konstatacijama, sa evidentnih krivičnih djela pokušava skrenuti pažnja na onoga ko je to obznanio i prijavio nadležnim državnim organima. Ako koga to interesuje, lako je provjeriti moj odnos prema izboru predsjednika Skupštine, jer se na zvaničnom skupštinskom sajtu može pogledati moje izlaganje i utvrditi da sam izrazio zadovoljstvom takvim predlogom, između ostalog i zbog činjenice da je tim činom politička korupcija dobila lice", istakao je Bojanić.

On je kazao da od nadležnih državnih organa očekuje da što hitnije provjere dostavljene dokaze, pozovu na odgovornost sve aktere ove zloupotrebe i time pokažu svoju nepristrasnost i profesionalnost.

Tuponja: Radonjić da utvrdi da li je Bojanić ucjenom i političkom korupcijom prekršio Ustav

Predsjednik Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja pozvao je ranije danas direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, utvrdi da li postoji osnov sumnje da je poslanik Mladen Bojanić, vršio nezakonite aktivnosti, kojima bi bio prekršen Ustav.

"U tekstu objavljenom na sajtu Socijaldemokrata Crne Gore, pod nazivom "Neuspjeli pokušaj ucjene poslanika SD-a klasičnim podmetačinama" se tvrdi da je poslanik Mladen Bojanić, pokušao da ucijeni jednog od istaknutih funkcionera SD-a, i utiče na njihovu slobodnu volju i opredjeljenje prilikom glasanja na sjednici Skupštine Crne Gore. Iz navedenog, a nezavisno od toga da li je informacija koju je na račun Socijaldemokratske Crne Gore iznio Bojanić istinita ili ne, i da li za svoje tvrdnje posjeduje dokaze ili ne, proizilazi zabrinutost i potreba da se ispita da li je poslanik Bojanić služeći se ucjenom i političkom korupcijom pokušao da utiče na slobodnu volju poslanika da glasa po sopstvenom uvjerenju, jer bi time prekršio Ustav Crne Gore u članu 85, kao i zakone koji iz njega proizilaze", istakao je Tuponja.

Bojanić je nedavno objavio da posjeduje dokaze koji svjedoče o zloupotrebi državnih resursa Socijaldemokarta na čijem čelu se nalazi ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović. On je tada saopštio da je Direkcija Željeznica Crne Gore platila račun za konvenciju Socijaldemokrata Crne Gore u hotelu Ramada.

Socijaldemokrate su odbacila Bojanićeve navode tvrdeći da je to, zlonamjerni, iskonstruisani, paušalni i potpuno neistiniti neuspješan pokušaj njihove diskreditacije od strane Bojanića.

Brajović neće odgovarati pred poslanicima Odbora za ekonomiju na pitanja u vezi afere "Ramada", jer su za saslušanje glasala tri poslanika Aleksandar Damjanović (SNP), Almer Kalač (Bošnjačka stranka) i Miloš Konatar (klub Alternativa), dok su uzdržani bili predstavnici DPS-a Zoran Jelić, Rešid Adrović i Veljko Zarubica kao i Damir Šehović iz Socijaldemokrata.

Bonus video: