Bojanić: Velike šanse da opozicija zajednički djeluje na narednim izborima

Najmlađa politička grupacija Otpor beznađu, čiji je cilj zajednička opoziciona izborna lista, već sprovodi konkretne aktivnosti
65 pregleda 17 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Screenshot (YouTube)
Mladen Bojanić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.08.2016. 19:16h

Dok se čeka da se najviši stranački organi većine opozicionih partija izjasne kako ce na izbore, o eventualnim koalicijama samo se spekuliše.

Najmlađa politička grupacija Otpor beznađu, čiji je cilj zajednička opoziciona izborna lista, već sprovodi konkretne aktivnosti.

"Imali smo nekoliko razgovora. Biću konkretan – razgovarali smo sa Urom, sa DF-om, sa Bošnjačkom demokratskom zajednicom, Stranka penzionera nam je dala načelnu podršku... Sa druge strane, nekoliko struktura nam nije ni odgovorilo na dopis iz njima znanih razloga – Demos, SDP i Demokrate. Danas imamo razgovore sa SNP-om – to je prvi vid razgovora - da vidimo informativno gdje možemo naći zajednički vid saradnje", kazao je Bojanić.

Na osnovu dosadašnjih razgovora, Bojanić procjenjuje i kolike su šanse da se ostvari njihov osnovni cilj – zajednička opoziciona lista.

"Za taj dio su manje šanse, da budem realan, ali postoje velike šanse da zajednički djelujemo na narednim izborima. Ono što, da kazem, nije dobro za društvo, ali jeste za opoziciju je, čini mi se, da ne postoji veće nezadovoljstvo vladajućom partijom, odnosno ovom vlašću unazad nekoliko izbornih ciklusa, tako da bi bilo stvarno šteta za kompletno društvo to ne iskoristiti i na tim eventualnim izborima smijeniti DPS i satelite", navodi Bojanić.

Bojanić se nada da može doći do drugog kruga razgovora unutar opozicije, a ukoliko ne bude zajedničkog, Otpor beznađu se sprema za samostalan nastup na izborima

"Ja, naravno, ne mogu da budem nerealan i preambiciozan da kazem da ćemo mi osvojiti vlast, ali Otpor beznađu može da da dobar doprinos ukupnoj opozicionoj strukturi koja sjutra treba da bude vladajuća, ako na kraju nađemo neko zajednicko rješenje", smatra Bojanić.

Prema nezvaničnim saznanjima, o saradnji na izborima ovih dana razgovaraju i funkcioner SNP-a Aleksandar Damjanović i lider Demosa Miodrag Lekić. Podsjetimo, GO Demosa ovlastio je Lekića i Predsjedništvo da do kraja sedmice razgovaraju o mogućoj predizbornoj koaliciji, dok će SDP o svom nastupu na izborima odlučiti 22. avgusta.

Bonus video: