Bošković: Nijedan polovni damper nije kupljen za vrijeme mog mandata

"Ako nije tačno ovo što kažem, spreman sam da nikada više ne budem na javnoj sceni u Crnoj Gori. Ukoliko jeste tačno, ja od vas ne tražim da se nikad više ne bavite političkim radom, jer ste takvi - kakvi ste, naša idealna politička konkurencija", navodi se u saopštenju
3738 pregleda 9 komentar(a)
Ministar odbrane, Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ministar odbrane, Predrag Bošković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 23.01.2020. 14:45h

"Ja sam jedini član Upravnog odbora rudnika Pljevlja, koji je glasao protiv poravnjanja 37 miliona eura", kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je reagovao je na jučerašnje saopštenje Opštinskog odbora Demokrata Pljevlja, koji su povodom njegove posjete Pljevljima kazali da on kao rođeni Pljevljak nije učinio ništa za razvoj te opštine, ukazujući da to čini zbog javnosti, a ne "demokrata".

"Vidim da vas je moja posjeta Pljevljima pogodila, čim ste se probudili iz debelog zimskog sna i sasuli pregršt neistina u saopštenju koje ste prethodnog dana plasirali medijima", navodi se u saopštenju Boškovića.

Kako kaže, da Demokrate iole kvalitetno rade posao znali bi da je on "jedini član UO koji je glasao protiv poravnanja koje pominjete od 37 miliona eura. To se vrlo lako može provjeriti u arhivi Rudnika uglja, iz zapisnika sa te sjednice. To će vam, siguran sam, uprava Rudnika uglja sa zadovoljstvom dostaviti", navodi se u saopštenju.

Bošković u saopštenju dodaje i da "nijedan polovni damper za vrijeme njegovog mandata nije kupljen za potrebe Rudnika uglja, a pogotovu nije predstavljen kao novi".

"Ako nije tačno ovo što kažem, spreman sam da nikada više ne budem na javnoj sceni u Crnoj Gori. Ukoliko jeste tačno, ja od vas ne tražim da se nikad više ne bavite političkim radom, jer ste takvi - kakvi ste, naša idealna politička konkurencija. Bilo bi krajnje moralno i jedino ispravno da se izvinite, na isti način kako ste i kreirali ovu neistinu. Kako, međutim, obraza nemate, na kraju ni to ne očekujem od vas"navodi se u saopštenju.

Bošković u saopštenju tvrdi da je jedina istina koju su Demokrate saopštile "da smo sponzorisali ženski rukomet u Crnoj Gori, na šta sam veoma ponosan, kao i velika većina Crne Gore".

" I na kraju, o tome šta misle Pljevljaci o meni i mojim prijateljima Goluboviću i Milinkoviću, najbolji odgovor su vam dali upravo naši Pljevljaci na prošlogodisnjim izborima. Siguran sam da će tako biti i na svakim narednim", zaključuje se u saopštenju ministra odbrane.

Bonus video: