Bošković: SDP je brana onima koji žele uzimati iz Tivta

Podršku tivatskoj SDP dali su i članovi Predsjedništva te partije Mirko Stanić i Dragan Šimrak
68 pregleda 10 komentar(a)
Tribina SDP, Foto: Siniša Luković
Tribina SDP, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.04.2016. 14:04h

Od prije dvije godine kada je sa mjesta gradonačelnika otišao Dragan Kankaraš (DPS) u Tivtu dobili smo potpuno drugu, neprepoznatljivu vlast koja ne zna što hoće. Izgubili smo kompas i probleme iz Podgorice prenijeli u Tivat. Od tada traju problemi ne samo u lokalnoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, već i u samom gradu i njegovom funkcionisanju. Mi se sa DPS nismo svađali oko bilo čega materijalnog, već smo se razišli oko toga kako sačuvati gradsku supstancu, kako ne potrošiti sve resurse i kako ne prodati sve, već ostati neko ko će biti gazda na svome, a ne to prepuštati nekome sa strane, kazao je lider tivatske SDP Krsto Bošković na predizbornom skupu u Donjoj Lastvi kod Tivta.

Bošković koji je predsjendik SO u lokalnoj vlasti što je SDP vršila sa DPS-om unazad 15-tak godina, kazao je da je ta stranka sada mnogima na udaru i da „nemamo ni mnogo prijatelja ni kod onih sa kojima smo dugo bili partneri u vlasti i koji su nas ostavili i pokušali da nas prevare“.

On je podvukao da SDP nije željela da prihvati DPS-ovu politiku „omogućavanja ljudima sa strane da od našeg grada uzimaju koliko žele“ zbog čega je po njemu, i došlo do raspada lokalne vladajuće koalicije.

„Mi smo dobra alternativa tome i svima koji misle da ovaj grad se treba predavati nekome drugome. SDP će biti branik svima koji misle da odavde mogu samo da uzimaju. Nekome je bilo teško čak i da podnese izvješta o svom radu, a nama nije jer naši kadrovi nemaju faula. Teško je to učiniti nekome ko je loše radio, ima greške i ne zna ni gdje se nalazi.“, kazao je Boškovič, aludirajući na aktuelnog gradonačelnika Ivana Novosela (DPS).

Istakavši da o radu SDP govore rezltati preduzeća i ustanova koje voe njeni kadrovi – Centra za kulturu, Vodovoda, Turističke organizacije i Muzičke škole, nosilac liste te partije Vojislav Kaluđerović je podvukao da SDP “okuplja sve veći broj Tivćana i Tivćanki kojima je na srcu multietnička, evropska i otvorena Crna Gora.”

“Mi se borimo za Tivat koji se razvija, o kome odlučuju građani i građanke, a ne interesni krugovi sa strane. Hoćemo Tivat koji obezbjeđuje perspektivu mladima. Dok drugi govore da su mladi njihova budućnost, mi na djelu pokazujemo da su mladi naša sadašnjost. Moramo se zajedno izboriti da zaustavimo destrukciju nametnutu sa strane, da obezbijedimo da se o Tivtu odlućuje u Tivtu, ali i da sačuvamo dostignuto”, stakao je Kaluđerović.

Podršku tivatskoj SDP dali su i članovi Predsjedništva te partije Mirko Stanić i Dragan Šimrak.

“Svi nas napadaju je u nama vide najveću opasnost po sebe. Napada nas najviše DPS i bivše kolege - sada u SD, koje nisu imale originalnosti ni novi znak ni ime da naprave, već su to uzeli od slovenačkih Socijaldemokrata. Mi se njima nećemo previše baviti jer su naše poruke mnogo čistije od njihovih.”, istakao je Šimrak.

Bonus video: