Bošković u Nikšiću: Aerodrom na Kapinom Polju jedina opcija za preseljenje vojnog aerodroma

Predsjednik Opštine je istakao da su razgovarali i o izgradnji zgrade za pripadnike Vojske i službenike Opštine, da je lokacija obezbijeđena i da se nadaju da će „u nekom narednom periodu raditi zajednički na tom poslu“
1005 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Svetlana Mandić
Sa sastanka, Foto: Svetlana Mandić

Ukoliko vojni aerodrom bude morao da se dislocira iz Golubovaca jedina opcija za novu lokaciju je nikšićki aerodrom na Kapinom Polju, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom radne posjete gradu pod Trebjesom.

„Nikšić je, što se nas tiče, jedina opcija u slučaju da aerodrom Golubovci ne bude više defnisan kao mjesto posebne namjene za potrebe vojske. Da bi mogli Vladi da predložimo da ona donese konačnu odluku o tome da li se selimo iz Podgorice, kada je vojni aerodrom u pitanju, na prostor Nikšića potrebno je da opština završi određene predradnje“, kazao je ministar novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Opštine, Veselinom Grbovićem.

Te predradnje obuhvatuju izgradnju pristupnih puteva, trafostanice, kanalizaciju, zašitu prostora, ravnanje terena...

Jedna od tema razgovora, kako je kazao ministar, bila je i saradnja sa opštinskom Agencijom za projektovanje i planiranje koja je angažovana na nekoliko projekata, počev od kasarne „Marko Miljanov Popović“ u Maslinama, u Podgorici, preko rekonstrukcije kasarne „Pero Četković“ u Baru, buduće kasarne u Andrijevici, do svih vojnih potreba u Nikšiću.

Veselin Grbović, Predrag BoškovićGrbović i Bošković

„Razgovarali smo o adaptaciji objekata u kasarni '13.jul'. Prošle godine smo završili objekat 6 u koji smo uložili 240 hiljada eura. Sada je završena kompletna tenderska procedura za objekat 8 gdje je vrijednost ugovorenih radova 210 hiljada eura. Planiramo izgradnju fiskulturne sale za potrebe vojske a biće stavljena na korišćenje i sportskim klubovima u Nikšiću, obzirom na limitirane prostore za jedan značajan broj sportskih klubova“, kazao je Bošković.

Predsjednik Opštine je istakao da su razgovarali i o izgradnji zgrade za pripadnike Vojske i službenike Opštine, da je lokacija obezbijeđena i da se nadaju da će „u nekom narednom periodu raditi zajednički na tom poslu“. Na sastanku je bilo riječi i o skladištu u Brezoviku i o podizanju zaštite, u pomenutom skladištu, na veći nivo.

Bonus video: