Bošnjaci preuzimaju Centar za socijalni rad u Rožajama

Kadrija Agović rekao da očekuje da bude izabran za direktora
5 komentar(a)
Centar za socijalni rad u Rožajama, Foto: Aida Skorupan
Centar za socijalni rad u Rožajama, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 16.03.2015. 14:46h

Sastanak Upravnog odbora rožajskog Centra za socijalni rad, na kojem bi trebalo da se izabere novi direktor te ustanove, biće održan do kraja marta.

„Vijesti“ su ranije objelodanile aneks ugovora koji su 28. novembra prošle godine potpisali politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević i potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković. Na osnovu tog dokumenta DPS je dužan da BS obezbijedi i mjesto direktora Centra za socijalni rad u jednoj od 11 opština, među kojima je i Rožaje. Izvor „Vijesti“ iz vrha BS je kazao da su instistirali da to bude Rožaje, te da je DPS pristao.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopštili su “Vijestima”da će prilikom odabira tražiti najbolje rješenje, te da to neme veze sa političkim angažmanom.

„UO nije još uvijek odlučivao o izboru direktora CSR Rožaje. Ministar rada i socijalnog staranja daje saglasnost na odluku o izboru kandidata, za kojeg će se izabrati osoba koja ispunjava zakonom propisane uslove i koja će na najbolji način obavljati tu funkciju, bez obzira na njeno političko opredjeljenje“, rekli su iz PR službe Ministarstva.

Jedan od kandidata za tu poziciju Kadrija Agović, člana GO BS i sekretar Sekretarijata za finansije, kazao je ranije medijima da „znajući stav UO, kao i saglasnost resornog Ministarstva očekuje da bude izabran“ na mjesto direktora.

Iz Ministarstva nijesu ni potvrdili ni demantovali da je Agović već bio na sastanku kod ministra Predraga Boškovića, na kojem mu je navodno obećana funkcija. Koalicione obaveze DPS- a i BS-a već su rezultirale zapošljavanjem kćerke predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića u Centru za socijalni rad. Između dva kandidata, od koji nijedan nije ispunjavao uslove, izabrana je ona pa je “oštećeni” podnio tužbu.

Bonus video: