Bošnjačka stranka insistira na vraćanju statusa opštine Petnjici

Mi smo već podnijeli amandmane kojima ćemo poboljšati predlog Zakona koji je u skupštinskoj proceduri i samim tim otvoriti prostor za povratak opštine Petnjica
0 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2011. 20:24h

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović kazao je u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke dijaspore u Švajcarskoj, da će kroz nova zakonska rješenja lakše doći do dobijanja punopravne opštine Petnjica.

"Mi smo već podnijeli amandmane kojima ćemo poboljšati predlog Zakona koji je u skupštinskoj proceduri i samim tim otvoriti prostor za povratak opštine Petnjica", kazao je Husović.

On je, boraveći u Cirihu, govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, položaju Bošnjaka i potrebi čvršćeg povezivanja sa iseljenicima i njihovim udruženjima. On i predstavnici dijaspore izrazili su nezadovoljstvo načinom na koji je izvršen popis stanovništva i zajednički inicirali pitanje popisa dijaspore, koja je nedavnim popisom ostala nepopisana.

"Bošnjačka stranka je već u Parlamentu potencirala ovo pitanje, nastavićemo da i dalje podsjećamo nadležne instiucije na potrebu sveobuhvatnog popisa dijaspore i iseljenika, među kojima je najveći broj pripadnika manjinskih naroda", kazao je Husović.

Bonus video: