Bošnjačka stranka osudila incidente iz Skupštine

Iz BS je saopšteno da su poslanici, kao legitimni predstavnici građana, dužni da poštuju zakone Crne Gore
3185 pregleda 11 komentar(a)
Detalj sa jučerašnjeg zasijedanja, Foto: Savo Prelević
Detalj sa jučerašnjeg zasijedanja, Foto: Savo Prelević

Bošnjačka stranka osudila je incidente iz Skupštine Crne Gore.

U Skupštini je sinoć došlo do incidenata nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front.

Nakon toga uhapšeni su poslanici DF-a,. Nakon uzimanja izjave Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović zadržani su u pritvorskim prostorijama CB Podgorica, dok su ostali poslanici DF-a pušteni kući.

"Povodom dešavanja koja su obilježila jučerašnje zasjedanje Skupštine Crne Gore, Bošnjačka stranka osuđuje nasilje koje je demonstrirano, i poziva na pribranost i stabilnost.

Iz BS je saopšteno da su poslanici, kao legitimni predstavnici građana, dužni da poštuju zakone Crne Gore.

"Zato, podrška institucijama u dosljednoj primjeni zakona i propisa, da se zakon primjeni dosljedno na sve, pa i na poslanike. Svjesni podignutih tenzija, tražimo od institucija da se obezbijedi mir i sigurnost za građane. Iskazujemo podršku usvojenim zakonskim rješenjima i vjerujemo da će se, kroz dalju proceduru i drugim propisima, raditi na njihovom unaprijeđivanju i kvalitetnoj primjeni. Pozivamo na dijalog o otvorenim pitanjima sa svim vjerskim zajednicama”, navodi se u saopštenju.

Bošnjačka stranka osuđuje "ratnohušačke pozive koji su juče i kasno sinoć upućeni iz skupštinskih klupa."

“Nas to ne iznenađuje i to nas ne može zaplašiti. Isti akteri bili su podrška 90-ih godina, onima koji su, u našem okruzenju, palili i razarali i džamije i crkve. Juče su prijetili manjinskim narodima i svim neistomišljenicima, kao što su ćutali ili podržavali kada je osam hiljada nedužnih ljudi, civila ubijeno u Srebrenici, kada je bombardovano Sarajevo i ubijeno stotine djece. Ovim putem još jednom pozivamo da institucije i državne organe da obavljaju svoje nadležnosti, da se obezbijedi neometano kretanje ljudi, zaštita javnih objekata i funkcionisanje institucija", zaključeno je iz BS.

Bonus video: