Bošnjački savez: Bogojević da prekine agoniju

"Smatramo da je najbolje rješenje za izlazak iz postojeće krize raspisivanje novih lokalnih izbora u svim opštinama u kojima još uvijek nije konstituisana vlast"
107 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2014. 14:03h

Bošnjački savez pozvala je kandidata ELPG, Dragana Bogojevića, da, kako kažu, pomogne proces samoraspuštanja skupštine kako bi se što prije raspisali izbori u Podgorici i tako konačno riješila agonija.

"Pozivajući se na poslednje izjave predstavnika SDP-a da neće dati podršku manjinskoj upravi u Podgorici zbog podijeljenosti u Pozitivnoj CG pozivamo Dragana Bogojevića da svojim glasom sa svoje pozicije pomogne samoraspuštanju skupštine i bržem raspisivanju izbora u Podgorici kako bi se konačno riješila agonija ne samo u tom gradu već i u drugim opštinama.

Na taj način, u opštinama u kojima se nije formirana vlast, omogućilo bi se održavanje ponovih lokalnih izbora na kojima bi se pojavile nove političke snage a koje su spremne da odgovore izazovima ovog vremena", stoji u saopštenju.

Iz te stranke su naveli da u potpunosti stoje iza Bogojevića koji je "pokazao principijelnost".

"Potpuno podržavamo gospodina Bogojevića što nije dao legitimitet neujedinjenoj opoziciji ali ni DPS-u, i na taj način pokazao principijelnost i vrijednost svega onoga zašta se zalagao kao nestranački kandidat.

Smatramo da je najbolje rješenje za izlazak iz postojeće krize raspisivanje novih lokalnih izbora u svim opštinama u kojima još uvijek nije konstituisana vlast", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: