Bošnjak: Marković da smijeni kriminalca Mugošu sa mjesta direktora Poreske uprave

"Miomir M. Mugoša je konačno postao teret i svojoj partiji. Očigledno ga puštaju niz vodu, čim su ga uklonili sa pozicije sekretara Odbora DPS u Glavnom gradu, jer se preigrao. Mnoge njegove kolege dostavljaju razne dokaze o njegovim nedjelima, a on sam najbolje zna šta je činio i kome se sve zamjerio", kazala je Bošnjak
7021 pregleda 7 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović

Moja obaveza kao poslanice i nekad odbornice, upravo je da štitim javni interes i da ukazujem na kriminalne i koruptivne radnje trulog sistema i njegovih nosioca, saopštila je danas Branka Bošnjak, poslanica Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore.

Ona je reagovala na izjavu direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše koji je između ostalog kazao da je "Bošnjak nastavila prljavu kampanju ispunjenu neistinama".

"Niko mene neće ućutkatiti, a ponajmanje ovaj mali marginalac Miomir M. Mugoša, na čija nedjela odavno ukazujem, čak i kroz krivičnu prijavu koju sam svojevremeno predala tužilaštvu. Pošto u prethodnom saopštenju, zbog prostora nijesam mogla da iznesem sve kriminalne radnje ove individue, drago mi je da ću imati šansu da ga na sudu priupitam neke stvari. A iz dana u dan brojni pojedinci objelodanjuju dokaze o njegovoj umješanosti u najprljavije poslove. Za period dok je bio funkcioner u Glavnom gradu neka se za sud dobro pripremi za pitanja od onog kako je, kao predsjednik komisije, vršio raspodjelu stanova službenicima, pa su mu liste redovno padale pred sudovima, a ogromna sredstva Grada su se morala izdvojiti za izgubljene sporove i njegove brljotine", istakla je Bošnjak.

Ona je dodala da će biti zanimljivo i konačno po nalogu suda uraditi analizu finansijskog poslovanja Mjesne zajednice Donja Gorica na čijem je Mugoša čelu.

"Malo ćemo popričati i o stanovima u zgradi prosvjetara u njegovom komšiluku. Mnogo interesantnih tema će biti. Učešće u ovolikom broju kriminalnih radnji može samo materijalno nezaježljiva osoba. Miomir M. Mugoša je konačno postao teret i svojoj partiji. Očigledno ga puštaju niz vodu, čim su ga uklonili sa pozicije sekretara Odbora DPS u Glavnom gradu, jer se preigrao. Mnoge njegove kolege dostavljaju razne dokaze o njegovim nedjelima, a on sam najbolje zna šta je činio i kome se sve zamjerio", kazala je Bošnjak.

Ona je rekla da će biti potencijalnih svjedoka za sud na pretek.

"Vjerujem da je i njegov imenjak bivši gradonačelnik jedan od zainteresovanih, jer "mali" Mugoša najbolje zna kako mu se odužio kad si mislio da "veliki" tone. Još jednom pozivam premijera Markovića da objavi kompletan spisak ovakavih "beskućnika", koji su uz njegov amin dobili stan ili kredit, a koji sam više puta u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore tražila. Takođe pozivam premijera Markovića da smijeni ovog kriminalca sa mjesta direktora Poreske uprave. Ukoliko je ostalo i minimuma profesionalnosti kod tandema Stanković i Katnić, Miomir M. Mugoša bi isti čas trebao da završi iza rešetaka", rekla je Bošnjak.

Ona je rekla da će DF dolaskom na vlast svu imovinu stečenu kriminalnim radnjama od 1990-ih do danas konfiskovati.

"A ovakve kriminalce smjestiti iza rešetaka. Takođe će biti konfiskovana i imovina za koju nema dokaza o porijeklu, a onu stečenu na privilegovan načim moraće vlsnici da otkupe po tržišnim uslovima", poručila je Bošnjak.

Po nalogu Markovića, Komisija za stambenu politiku je u subotu objelodanila imena 95 osoba, koje su u 2017, 2018. i 2019. dobile stanove ili stambene kredite po uslovima koji znače da država pokriva najveći dio iznosa - i do 80 odsto vrijednosti dodijeljenog.

Bonus video: