Bošnjak: Neshvatljivo je da čovjek koji stoji iza afere "Snimak" dobije posao u DRI

Bošnjak je podsjetila da je značaj ove institucije ogroman, ne samo za političke partije i civilni sektor, već i za sam process priključivanja EU
65 pregleda 2 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.03.2017. 13:02h

Neshvatljivo je da čovjek koji je odgovoran za aferu "Snimak", koja nikad nije dobila svoj pravni epilog, i koji je godinama istovremeno bio poslanik i državni službenik u Zavodu za zapošljavanje u kom se nije ni pojavljivao na poslu, treba da postane dio jedne od rijetkih institucija u Crnoj Gori koji se izborila za svoj nepristrasni i objektivan status u društvu, Smatra Branka Bošnjak, poslanica DF-a i potpredsjednica PzP-a.

"Prilično nas je neprijatno iznenadila vijest da Odbor za ekonomiju jednoglasno predložio Skupštini da izabere doskorašnjeg poslanika Zorana Jelića za četvrtog člana senata državne revizorske institucije. Bez obzira na činjenicu da će Jelić podnijeti ostavku na sve svoje političke funkcije I članstvo u vladajućoj partiji, otvoreno izražavamo sumnju da neko ko je patentirao sintagmu : ‘Jedan zaposleni – 4 glasa’ , može na bilo koji način da doprinese daljoj profesionalizaciji DRI", kazala je je Bošnjak.

Ona je podsjetila da je značaj ove institucije ogroman, ne samo za političke partije i civilni sektor, već i za sam process priključivanja EU.

"Stoga se pridružujemo apelu da se što prije nađe zajednički jezik između svih učesnika u javnom i političkom životu Crne Gore kako bi se spriječila politizacija i partizacija DRI", kazala je Bošnjak.

Bonus video: