Bošnjak: Počela predizborna kampanja DPS, po instrukcijama iz afere "Snimak"

"Ovo je sramno i neko za ovako nešto treba da snosi odgovornost ili da nam objasni zašto su vikend dani postali uobičajeni za objavu oglasa za posao i zašto se polako uvodi praksa da oglasi traju samo jedan dan", kazala je Bošnjak
19 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2016. 12:38h

Da je već počela predizborna kampanja Demokratske partije socijalista (DPS) po instrukcijama iz afere "Snimak" govori oglas za veliki broj na desetine tzv. asistenata u nastavi, šta god to značilo po raznim obrazovnim institucijama širom Crne Gore, koji traje samo jedan jedini dan i to baš u subotu, dan vikenda, kada niste u mogućnosti da od bilo kog državnog organa dobijete potrebna dokumenta, ili ovjerite ista ukoliko želite da predate dokumenta na više mjesta, saopštila je Branka Bošnjak, poslanica Demokratskog fronta (DF).

"Ovo je sramno i neko za ovako nešto treba da snosi odgovornost ili da nam objasni zašto su vikend dani postali uobičajeni za objavu oglasa za posao i zašto se polako uvodi praksa da oglasi traju samo jedan dan. To samo govori da je to već unaprijed dogovoreno i namijejeno onima koji će unaprijed priremiti dokumentaciju i znati da će baš samo taj dan važiti oglas. Previše je providno, da bi bilo slučajno", istakla je Bošnjak.

Ona je dodala da je čudno i to što se negdje za te asistenete traži samo diploma srednja škole, a negdje fakultetska diploma ili diploma visoke škole.

"Sve je mimo zdravog rezona i razuma. Nevjerovatno na šta je sve kriminalna DPS organizacija spremna i dokle seže njena maštovitost kada su mahinacije i zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe u pitanju. Zato pozivam ministra prosvjete Predraga Boškovića, kome je izgleda prioritet kažnjavanje kreativnih danilovgradskih gimnazijalaca radi bezazlenog performansa, a ne vidi, ili možda dobro vidi sve ove protivzakonite aktivnosti. Takođe mi nije jasno da ovi pregovarači oko rekonstrukcije Đukanovićevog kabineta ne vide sve ovo i ne reaguju, već se daju za opozicionare i navodne predstavnike opozicije, a ne oglašavaju se povodom svih dokaza o izbornim manipulacijamo koje DPS uveliko realizuje, od Komanskog mosta, pa do ovih oglasa, a znamo da jedan zaposleni vrijedi najmanje četiri glasa", kazala je Bošnjak.

Bonus video: