Bošnjak: Podgorički Vodovod dao aktivistima DPS-a novac za gorivo

Vladana Vučelića demantovao optužbe navodeći da sa računa “Vodovoda” za promocije DPS-a nije isplaćen “ni cent”
108 pregleda 11 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2014. 23:36h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak optužila je v.d. direktora “Vodovod i kanalizacija” Vladana Vučelića da je o trošku tog javnog preduzeća plaćao gorivo aktivistima Demokratske partije socijalista (DPS) da bi organizovano išli na stranačku konvenciju u Ulcinju.

Bošnjak je kazala da je juče oko 16 časova na benzinskoj pumpi “Luk oil” na Starom aerodromu plaćano gorivo za 30 automobila i da je time iz budžeta gradskog preduzeća isplaćeno hiljadu eura.

Vučelić je demantovao optužbe navodeći da sa računa “Vodovoda” za promocije DPS-a nije isplaćen “ni cent”.

“Prema našim informacijama više od 30 automobila sa aktivistima DPS na benzinskoj pumpi na Starom aerodromu o trošku preduzeća “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. punilo je gorivo kako bi organizovano išli na promotivni skup u Ulcinju. Iz mnogih vozila su se vijorile crnogorske zastave, što je skrenulo pažnju prolaznika i ljudi koji su se našli na pumpi. Radnik javne službe “Vodovoda” zadužen za nabavke, izvjesni Bulatović, stajao je na pumpi kako bi na račun ove firme odobravao sipanje po 20 litara goriva po vozilu”, kazala je Bošnjak, navodeći da je trošak za gorivo iznosio oko hiljadu eura.

Zaposleni na pumpi sinoć nijesu željeli da potvrde niti da demantuju da li je sipano gorivo aktivistima. Oni su uputili novinara “Vijesti” da danas zatraži informacije od šefa pumpe koji je jedino ovlašćen da daje izjave medijima.

Da je dio pristalica vladajuće partije koji nijesu iz Ulcinja sinoć je potvrdio i određen broj automobila sa uglavnom podgoričkim i rožajskim registracijama koji su, uoči konvencije, bili parkirani u centru najjužnije crnogorske opštine.

“Navodi Bošnjak o zloupotrebama državnih resursa i isplati novca za aktiviste DPS-a nije tačna. Odgovorno tvrdim da sa računa “Vodovoda” za takve stvari nije isplaćen ni cent”, kazao je Vučelić, koji je i predsjednik podgoričkog odbora DPS-a.

Bošnjak, koja je predstavnik DF u Radnoj grupi za izgradnju povjerenja u izborni proces, pozvala je tužilaštvo da hitno reaguje i ispita slučaj. Ona je pozvala EK i šefa delegacije EU u Podgorici Mitju Drobniča da traže procesuiranje odgovornih zbog zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe.

Ignorisanje zloupotreba, smatra ona, stvoriće mogućnosti da se u uoči lokalnih izbora na proljeće sprovedu manipulacije kakve su viđene u aferi “Snimak”.

“Ovako brutalan nastavak afere “Snimak” je očekivan, jer je neprocesuranje i nekažnjavanje za ono što je više nego očigledno bilo u toj aferi samo ohrabrilo kriminalnu organizaciju zvanu DPS da nastavi sa svojim nezakonitim aktivnostima i zloupotrebama državnih resursa u svrhu ove kriminalne organizacije”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: