Božena Jelušić na čelu Političkog savjeta Pozitivne Crne Gore

Pajović je kazao da je savjet snažan impuls za širenje misije koju je Pozitivna Crna Gora postavila pred sobom - iskorjenjivanje siromaštva, smanjenje nezaposlenosti
329 pregleda 26 komentar(a)
Darko Pajović, Žarko Rakčević, Ljubiša Krgović, Foto: Luka Zeković
Darko Pajović, Žarko Rakčević, Ljubiša Krgović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2012. 11:18h

Pozitivna Crna Gora konstituisala je Politički savjet koji broji 10 članova, na čijem se čelu nalazi profesorica Božena Jelušić

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare dužnost savjeta nije da utiče na političke odluke stranke.

Predsjednica Savjeta istakla da članovi tog tiela žele i hoće da svoje generacijsko iskustvo podijele sa mladima koji imaju volje i snage da rade na promjenama.

Krgović i Brković u Političkom savjetu Pozitivne Crne Gore >>>

Jelušić je kazala da su u Savjetu "ličnosti koje većinom nijesu bile članovi političkih stranaka, ali sada jesu one koja znači pozitivnu promjenu za Crnu Goru i njene građane".

Pored Jelušić u Političkom savjetu su pisac Balša Brković, bivši guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović, bivši gradonačelnik Cetinja Milorad Vujovović, menadžer Božidar Kulić, bivši predsjednik SDP-a Žarko Rakčević, raniji predsjednik vlade Slavko Drljević, nekadašnji član rukovodstva Saveza reformističkih snaga Vaselj Camaj, general u penziji Blagoje Grahovac i pedijatar i humanista Arslan Dedeić.

Predsjednik Pozitvne Crne Gore Darko Pajović kazao je su u Savjetu "ljudi sa velikim ličnim i političkim integritetom, ali i životnim iskustvom koji će nam pomoći da što brže ostvarimo ekonomske, političke i društvene promjene u Crnoj Gori".

Pajović je dodao da je savjet snažan impuls za širenje misije koju je Pozitivna Crna Gora postavila pred sobom - iskorjenjivanje siromaštva, smanjenje nezaposlenosti i stabilna ekonimija: "Sve što smo radili, radimo i radićemo biće za dobrobit Crne Gore i nejnih građana", kazao je Pajović.

Pajović je ponovio stav da Pozitivna Crna Gora samostalno izaći na izbore: "Taj stav nijesmo mijenjali", zaključio je predsjednik Pozitivne Crne Gore.

Bonus video: