Božović: Džakoviću dosta je bilo

Džaković ni ranije nije dolazio na sjednice SO, uslovljavajući predstavnike Demokratskog fronta i Demokrata da u državnom parlamentu pokrenu inicijativu za izmjenu izbornog zakona
88 pregleda 11 komentar(a)
Stevan Džaković, Foto: Zoran Đurić
Stevan Džaković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.04.2018. 06:03h

Sjednica Skupštine opštine Budva otkazana je treći put nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković najavio da neće prisustvovati sjednici zakazanoj za petak. Šef budvanskog parlamenta Đorđije Vujović je juče telefonski obavijestio odbornike da zasjedanja neće biti, iako je za utorak najavio sjednicu SO jer se dogovorio sa Džakovićem da obezbijedi kvorum.

Džaković ni ranije nije dolazio na sjednice SO, uslovljavajući predstavnike Demokratskog fronta i Demokrata da u državnom parlamentu pokrenu inicijativu za izmjenu izbornog zakona. On juče nije odgovarao na telefonske pozive i poruke novinara “Vijesti”.

U vladajućoj koaliciji u Budvi tvrde da više ne vjeruju u iskrenost njegovih zahtjeva, a nezvanično se pominje i mogućnost konferencije za novinare na kojoj će iznijeti sve detalji.

“Džakoviću dosta je bilo. Mandat odbornika koji nije Džakovićev a koji koristi za opstrukciju rada SO, treba da vrati Demokratskom frontu“, poručio je gradski menadžer Milo Božović (DF).

Šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović ocijenio je neodgovornim odnos odbornika koji neće da prisustvuje sjednici na čijem dnevnom redu se nalaze odluke bitne za grad.

“Uvjeren sam da će se ova, uslovno rečena, politička kriza raspetljati i Budva početi normalno da funkcioniše”, kazao je Pejović.

Odlaganjem sjednica SO Budva se našla na pragu raspisivanja lokalnih izbora, čije održavanje priželjkuju u vladajućoj koaliciji, zbog činjenice da su opozicioni kandidati na predsjedničkim izborima osvojili zajedno hiljadu glasova više, nego kandidat DPS-a. U lokalnom DPS-u zadovoljni su rezultatom ističući da lokalni odbor mjesecima nema predsjednika.

Bonus video: