Božović: Lokalna vlast zloupotrebljava tivatsku omladinu

On je sekretarku za mlade, sport i socijalna pitanja prozvao da je potrošila duplo više para građana Tivta za program „svečanog otvaranja“, nego za kompletno renoviranje igrališta na Seljanovu
1284 pregleda 3 komentar(a)
Božović, Foto: Siniša Luković
Božović, Foto: Siniša Luković

Tivćani su u četvrtak imali priliku svjedočiti još jednoj u nizu potpuno bezvrijednih manifestacija u organizaciji pojedinih opštinskih organa, među kojima svakako prednjači Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja na čelu sa Darkom Ognjanović, uz njeno „najsjajnije” dostignuće, osnovani Omladinski klub Tivat- ocijenili su danas iz OO Crnogorske Tivat.

Oni su se osrvrnuli na “Sajam kulturnih vrijednosti i dobara” koji je Ognjanovićkin sekretarijat organizovao na rivi Pine u okviru ReLOaD programa koji finansira Evropska Unija, a sprovodi UNDP.

„Potrebna je neviđena drskost u kombinaciji sa neznanjem da bi manifestaciju koja je juče održana nazvali „Sajmom kulturnih vrijednosti i dobara” i kao takvu je servirali omladini. I to u našem gradu koji je među najprepoznatljivijim, i van okvira naše države, po ogromnom senzibilitetu i nadasve visoko kvalitetnom djelovanju u oblasti kulture. Postaje mučno i degutantno gledati organizovanje bezbroj totalno besmislenih i nekvalitetnih događaja, kojima se gotovo svakodnevno razmeću opštinari, koji misle da će sa pregršt „tra-la-la“ događaja, koje posjećuju gotovo isključivo đaci, a koje po diktatu dovode prosvjetni radnici, zamaskirati devastaciju našeg grada na raznim poljima. Pa se drznuše neuki, iz hira, i umišljaja veličine i svemoći, zagaditi i ono što nesumnjivo reprezentuje naš grad - kulturu!“,saopštio je predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva te partije Goran Božović.

On smatra da funkcioneri tivatske lokalne vlasti to rade radi lične i političke promocije, te da bi „isplaćivali honorare politički podobnima i članovima DPS-SD-HGI koalicije, ali problem je u tome što za ostvarivanje istih, bezobzirno zloupotrebljavaju omladinu različitih uzrasta, regrutujući ih na perfidne načine“. Vrhunac u tome, ističe Božović, predstavljaju aktivnosti NVU Omladinski klub Tivat, „koji je direktno kontrolisan do najsitnijeg detalja od Ognjanovićeve i finansiran u potpunosti direktno iz budžeta Opštine Tivat.“ „Stiče se utisak da ova NVO u najvećem broju slučajeva služi neartikulisanom, ad hoc okupljanju omladine, đe se s vremena na vrijeme, za divno čudo, i desi po koja kvalitetna aktivnost, ali gdje uporno izostaju kvalitetni rezultati rada. Zato Ognjanovićevoj javno postavljam pitanje, da li ti krajnje skromni rezultati rada, opravdavaju bezuslovno finansiranje ove NVO u iznosu od 1.000 do 1.200 eura mjesečno iz budžeta opštine Tivat? Da li je opravdano, pored postojećih prostorija u atomskom skloništu, iznajmljivanje poslovnog prostora na ekskluzivnoj lokaciji na centralnom trgu u iznosu od skoro 500 eura mjesečno? Da li rezultati opravdavaju isplatu naknade koordinatorki kluba od preko 300 eura mjesečno, koja je, naravno član DPS-a? Da li je isplata dnevnica volonterima u iznosu od 525 eura za događaj Gumball 3000 (to je onaj događaj divljanja bijesnih automobila koji su tragove svojih luksuznih pneumatika za vazda ostavili u amanet Tivćanima na rivi) aktivnost kojoj služi Omladinski klub? Zašto se svaki mjesec izdvaja 60 eura za knjigovodstvene usluge, pored brdo zaposlenih u opštinskom računovodstvu, zašto prikazuju mjesečno vazda istu proviziju banke u iznosu koji ne dostignu ni mnoga privredna društva, i na kakve aktivnosti pored navedenih troše stotine eura mjesečno za kako u zahtjevu za refundaciju navode „različiti troškovi“, kad gotovo svaku aktivnost krajnje skromnih ili nikakvih dometa finansirate direktno preko Sekretarijata kojim rukovodite?“, upitao je Božović.

On je istakao sda su sve druge NVO iz te oblasti, u odnosnu na Ognjanovićki blisak „Omladinski klub“ diskriminisane „radi lične pakosti i sujete raznih iskompleksiranih funkcionera, koji svaku aktivnost na bilo kom polju posmatraju kroz političku prizmu, maltretirajući i šikanirajući svaku organizaciju u kojoj su politički neistomišljenici, bez obzira što se to u djelovanju organizacija ni na koji način ne ispoljava“.

„Znajući da je vrhunac Vaše kreativnosti organizovanja manifestacija, štampa majci i pravljenje sendviča uz sokić, ne čude visoko promovisane aktivnosti palačinka-partija za ministra sporta, i minorna sportska takmičenja za zaposlene u javnoj upravi pod parolom promovisanja zdravih stilova života, gdje nikog drugog osim takmičara ne bude, na kojima se funkcioneri keze i ushićeno fotografišu kao da su učesnici, bezmalo, svjetskog prvenstva, kreirajući lažni ośećaj zadovoljstva. Ipak, krajnji domet Vaše kreativnosti i dugogodišnjeg rada je svakako organizovanje proslave otvaranja renoviranog igrališta za đecu na Seljanovu, đe ste ofarbali sprave stare preko 30 godina, i ispod tobogana nasuli prljavi pijesak u kojem djeca samo zarazu mogu pokupit, na način što ste organizovali hepening kao da otvarate novoizgrađeni „Diznilend“, sa sve profesionalnim glumcem kao voditeljem programa. Svima je u śećanju ostala Vaša posebna briga o Vašem voljenom predsjedniku Siniši Kusovcu, koja je vrijedna divljenja kao vrhunac Vaše humanosti, te ste mu obezbjedili i suncobran, da ga sunce ne „ubije“ dok svečano otvara „kolosalni investicioni projekat“, poručio je Božović Ognjanovićki.

On je sekretarku za mlade, sport i socijalna pitanja prozvao da je potrošila duplo više para građana Tivta za program „svečanog otvaranja“, nego za kompletno renoviranje igrališta na Seljanovu.

„I sve ove besprizorno bezvrijedne aktivnosti, nezakonito angažovana osoba za odnose sa javnošću, koja nas košta neto 1.400 eura mjesečno, promoviše revnosno na sajtu i FB stranici Opštine, kao vrhunske rezultate Vašeg rada, te se stiče utisak da skoro pa jedino Vi nešto radite u Opštini. Najveće razočarenje i potvrdu potpunog kraha sistema vrijednosti ipak predstavlja brojna partijsko-poltronska pastva, koja egzaltirano lajkuje i šeruje fotke Vaših „trash“ manifestacija, jer se to sve bilježi u dosijeu za partijsko i karijerno napredovanje. To su Vaši kriterijumi kvaliteta.“- poručio je Bošović Ognjanovićki, inače nekadašnjoj visokoj funkcionerki Narodne stranke Tivta koja je „promijenila partijski dres“ i postala agilna članica i funkcionerka DPS.

Predsjednik Crnogorske je Ognjanovićku prozvao da „svojim egom sada skrnavi kulturu“ i upitao je gdje su joj na „Sajmu kulturnih vrijednosti i dobara“ Centar za kulturu Tivat, Bokeljska mornarica, Glazbeno-prosvjetno društvo, KUD „Boka“...

“S obzirom da javnost nije ni znala za ovaj događaj, jasno je da su prisutne bile samo NVO i javne ustanove na čijem čelu su Vaši partijski drugovi ili pak oni koji mogu proći test Vašeg ega. U skladu sa tim kriterijumima uspješnost ove manifestacije nije čak ni ništavna, već štetna, jer su omladini, koju ste opet zloupotrijebili, „kulturne vrijednosti i dobra“ prezentovali neki kojima tu nije mjesto. A sada ste otišli i korak dalje jer pored toga što za lične benefite, honorare, promociju i partijski aktivizam trošite bnaše, ovaj put ste zloupotrijebili tuđe, što će posebno analizirati UNDP, za koje aktivnosti i sa kakvim rezultatima daje evropski novac. Kultura je, hvala Bogu, ipak na drugoj strani", zaključio je Božović pozivajući Ognjanovićku da prestane da zloupotrebljava službeni položaj za regrutovanje tivatske omladine radi njenog „podvođenja pokvarenom političkom djelovanju i sopstvenoj ličnoj promociji, jer ste prevršili svaku mjeru tolerancije.“

Bonus video: