Božović: Novi sastav OO DPS Tivat neoborivi dokaz partijskog zapošljavanja

"Od 90 članova novoizabranog OO DPS Tivat 50 odsto je zaposleno u organima lokalne uprave Opštine Tivat, dok je oko 75 odsto članova zaposleno u javnom sektoru", naveo je Božović
1576 pregleda 0 komentar(a)
Goran Božović, Foto: Crnogorska
Goran Božović, Foto: Crnogorska

Predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva te partije Goran Božović ocijenio je da sastav novog OO DPS Tivta koji je imenovan na nedavnoj izbornoj konvenciji, predstavlja "neoborivi dokaz partijskog zapošljavanja, okupiranosti javnog sektora i ucjene od strane DPS-a".

"Od 90 članova novoizabranog OO DPS Tivat 50 odsto je zaposleno u organima lokalne uprave Opštine Tivat, dok je oko 75 odsto članova zaposleno u javnom sektoru. Još konkretniji dokaz partijskog zapošljavanja predstavlja činjenica da je od lokalnih izbora 2016. godine, kada je DPS osvojio apsolutnu vlast, u javnom sektoru zapošljeno 35 odsto članova novoizabranog OO DPS. Ove cifre su sigurno i veće jer u odboru nijesu navedeni mnogi rukovodioci na čelu javnih ustanova, organizacija i službi koji su članovi odbora po funkciji", kazao je Božović.

On je i sam do kraja prošle godine bio član OO DPS Tivat i jedan od rukovodilaca Opštine, a obje pozicije napustio je zbog, kako je tada kazao, nezadovoljstva načinom na koji u Tivtu radi DPS i donedavni predsjednik OO te stranke, gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac.

Iz Crnogorske su saopštili da i pored povećanja broja članova lokalnog odbora DPS Tivta, i "hvalospjeva Tarzana Miloševića o obnavljanju članstva, nijesu smjeli u medijima objaviti sastav lokalnog odbora jer se nemaju čime pohvaliti".

Iz te stranke su naveli i da se iz sastava novog OO DPS Tivta "vidi koliko su institucije zarobljene partijskim vojnicima koji, zadovoljni ličnim komforom i interesom, nekritički jednoglasno podržavaju devastaciju grada".

Božović je podsjetio i na odluku Predsjedništva DPS da ne prihvati inicijativu novog OO Tivat da Kusovac ostane na čelu tog odbora, već će za lokalnu partijsku šeficu po volji stranačkog vrha, uskoro biti i zvanično postavljena Jovanka Laličič, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: