Brajović: 13. jul je zajednički imenitelj svih crnogorskih pobjeda i uspjeha

Ambasador Crne Gore u Srbiji, Branislav Mićunović, je dodao da je taj ustanak jedan od najvećih dometa slobodarske tradicije 20. vijeka.
103 pregleda 14 komentar(a)
13. jul Beograd, Dan nezavisnosti Beograd, Foto: Beta-AP
13. jul Beograd, Dan nezavisnosti Beograd, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.07.2017. 06:49h

Predsjednik skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je sinoć u Beogradu na proslavi Dana državnosti Crne Gore da je 13. jul, dan ustanka protiv okupatora, "zajednički imenitelj svih crnogorskih uspjeha i pobjeda".

Brajović je pozvao dijasporu, koja je tokom decenija sreću tražila van Crne Gore, da svoje "vizije, ideje i egzistenciju" ostvari u "modernoj Crnoj Gori".

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović rekao je da je 13. jul 1941. jedan od najvećih datuma u crnogorskoj istoriji.

Mićunović je dodao da je taj ustanak jedan od najvećih dometa slobodarske tradicije 20. vijeka.

Prema njegovim riječima, odnosi Srbije i Crne Gore nikada u savremenoj istoriji nisu bili bolji.

"Sa neskrivenim zadovoljstvom ističem da ovaj veliki crnogorski praznik slobode slavimo u slobodarskom Beogradu, u prijateljskoj Srbiji koja je kroz istoriju nebrojenim žrtvama, kao i Crna Gora, krčila put do svoje države i svoje slobode", rekao je Mićunović.

Proslavi u hotelu "Hajat" prisustvovali su ministri u vladi Srbije Zoran Djordjević i Aleksandar Antić, predstavnici opozicije, vojske, diplomatskog kora, vjerskih zajednica i društvenog i kulturnog života Srbije.

Bonus video: