Brajović i Crnadak: Crna Gora i BiH njeguju dobrosusjedsku politiku

Brajović je kazao da je za Crnu Goru, kao državu koja je najviše odmakla u procesu evropske integracije, poštovanje principa regate od izuzetne važnosti
60 pregleda 0 komentar(a)
Igor Crnadak, Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Igor Crnadak, Ivan Brajović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 27.02.2018. 15:12h

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose i saradnju zasnovanu na višestrukoj povezanosti, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića i ministra vanjskih poslova BiH, Igora Crnadaka.

Iz kabineta predsjednika je saopšteno da je u kontekstu jačanja regionalne stabilnosti posebno istaknuta važnost njegovanja dobrosusjedske politike i regionalne saradnje.

„Sagovornici su pozdravili nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona, kao i važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka Evropskoj uniji (EU)“, navodi se u saopštenju.

Brajović je kazao da je za Crnu Goru, kao državu koja je najviše odmakla u procesu evropske integracije, poštovanje principa regate od izuzetne važnosti.

„Crna Gora je spremna da svim državama Zapadnog Balkana pomogne na evropskom putu“, naveo je Brajović.

Crnadak je rekao da je teško zamisliti budućnost Zapadnog Balkana van konteksta EU, koji je važan za jačanje demokratije, institucija i vladavine prava.

„Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama i i istaknuto da je preduslov intenzivnije ekonomske saradnje bolja infrastrukturna povezanost dvije zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: