Brajović: Mail zloupotrijebljen, ovo je pokušaj političke manipulacije

122 pregleda 0 komentar(a)
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.04.2018. 16:31h

Direktorica Centra za konzervaciju i arheološka istraživanja Biljana Brajović kazala je da sporni spisak glasača u toj instituciji pokušaj političke manipulacije uoči predsjedničkih izbora, navodeći da je on falsifikat i da je zloupotijebljen mail te institucije.

“Navodni ‘dokument’ koji je Centar za konzervaciju i arheološka istraživanja ‘proslijedio’ JU Muzejima i galerijama Budve nije ništa drugo do politička manipulacija uoči predstojećih predsjedničkih izbora.

 Naš Centar ne vodi nikakve spiskove poput onih koji su plasirani posredstvom dijela medija, pa stoga današnji pokušaj stvaranja afere predstavlja klasičan primjer zloupotrebe i falsifikovanja. Uvidom u evidenciju zaposlenih nakon objave navodnog ‘spiska’, jasno smo utvrdili da su kod dijela službenika zloupotrijebljeni matični brojevi, a da kod dijela njih tobožnji matični brojevi nisu ni tačni. To ukazuje da je riječ o ortodoksnom pokušaju falsifikovanja,” navodi se u reagovanju Brajovićeve.

Ona dodaje da je zloupotreba još veća time što je korišćen službeni e-mail Centra.

“A nadamo se da ćemo moći da utvrdimo i ko je iskoristio vrijeme tokom kojeg zaposlena koja je mijenjala sekretaricu direktorice Centra, nije bila prisutna u svojoj kancelariji. 

Iz tih razloga, naš Centar poziva i nadležne organe da što prije sprovedu istragu i utvrde sve činjenice, kako bi bilo do kraja razjašnjeno odakle je potekao pokušaj stvaranja ove afere,” kazala je ona.

Bonus video: