Brajović: Pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi SPC i dio opozicije je perfidna manipulacija - Vijesti.me
"POTPOMOGNUTI DJELOVIMA VLASTI DRUGE DRŽAVE"

Brajović: Pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi SPC i dio opozicije je perfidna manipulacija

„Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države", istakao je Brajović

Brajović
Brajović (Foto: Boris Pejović)

Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose sa Srbijom i ubuduće će razvijati isključivo uz međusobno poštovanje, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je u izjavi za Radio Crne Gore kazao da od 2006. odluke o Crnoj Gori donose isključivo njeni građani.

Kako je naveo, Crna Gora je od obnove nezavisnosti uspješno riješila brojna pitanja koja se tiču funkcionisanja države i njenog daljeg jačanja.

„Stekli su se uslovi da se zakonom precizira i funkcionisanje vjerskih zajednica, uključujući i pitanja imovine. Uostalom, to je suvereno pravo i obaveza svake države", istakao je Brajović.

On je kazao da voljom građana, većina u crnogorskom parlamentu nedvosmisleno zastupa procrnogorske, a ne anticrnogorske stavove po pitanju i države i crkve.

"Pokušaji stvaranja nesigurnosti i tenzija u društvu, kao i pokušaji regrutacije vjernika koju sprovodi Srpska pravoslavna crkva i dio opozicije, potpomognuti djelovima vlasti druge države, perfidna je manipulacija orijentisana ka materijalnim, a ne duhovnim vrijednostima", rekao je Brajović.

On je ocijenio i da pojedinim zvaničnicima Srbije bavljenje Crnom Gorom predstavlja pogodan otklon od donošenja kompleksnih državnih odluka.

"Crna Gora će donijeti zakon kojim nijedan vjernik neće biti ugrožen, a odnose Crne Gore i Srbije i ubuduće ćemo razvijati isključivo uz međusobno poštovanje i vjerujem na obostrano zadovoljstvo", zaključio je Brajović.


Vidi sve komentare