Brajović sa najboljim studentima esejistima: Integracioni proces predstavlja prioritet u politici

Tokom susreta je posebno bilo riječi o integracionim procesima naše zemlje, višestrukom značaju članstva u NATO i Evropskoj uniji i perspektivi mladih
607 pregleda 5 komentar(a)
Sa prijama u Skupštini, Foto: Igor Šljivančanin
Sa prijama u Skupštini, Foto: Igor Šljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa studentima autorima najboljih eseja na temu „Uloga mladih u integracionim procesima Crne Gore – mogućnosti i izazovi“, u okviru njihove studijske posjete crnogorskom Parlamentu.

Tokom susreta je posebno bilo riječi o integracionim procesima naše zemlje, višestrukom značaju članstva u NATO i Evropskoj uniji i perspektivi mladih u Crnoj Gori kao budućoj članici Unije, saopšteno je iz Skupštine.

Brajović je, kako se navodi, istakao da integracioni proces predstavlja prioritet u politici države i u tom smislu je naveo inicijative Alfa centra kao dobar primjer angažovanja predstavnika civilnog društva za dobrobit svoje zemlje.

Tokom razgovora, studente su zanimali stavovi predsjednika Brajovića o mogućnosti postizanja društvenog konsenzusa o važnim pitanjima za budućnost naše zemlje, politici Evropske unije o proširenju, kao i parlamentarnim aktivnostima i odgovornosti izabranih predstavnika građana u radu Skupštine.

Studenti sa različitih fakulteta koji su danas bili gosti Skupštine Crne Gore, učestvovali su na konkursu ALFA Centra u okviru kampanje “We are NATO” koja ima za cilj motivisanje mladih ljudi da učestvuju u omladinskim takmičenjima i na konkursima o proširivanju znanja iz oblasti evropskih i evroatlantskih integracija, kao i informisanje građana o svim aspektima članstva zemlje u Sjevernoatlantskoj alijansi.

Konkurs Alfa Centra je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Podgorici i Ministarstva javne uprave.

Bonus video: