Brajović: SDP neću voditi niti u okrilju DPS-a, niti opozicije

Brajović kaže da kampanju za predsjednika partije vodi sa velikim krugom partijskih drugova, obilaze opštinske odbore, i razgovaraju
69 pregleda 39 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2015. 19:18h

Potpredsjednik SDP i kandidat za šefa partije Ivan Brajović kazao je u dnevniku RTCG da se ne zalaže ni za čvršću saradnju te stranke sa DPS-om, niti sa opozicijom.

“Ja sam za najtješnju moguću saradnju sa članovima SDP-a. Koji kroz partijske organe moraju do kraja da definišu partijsku politiku. U tom smislu će biti sva moja posvećenost”, kazao je Brajović.

On je rekao da neće voditi partiju niti u okrilju DPS-a niti opozicije.

“Mislim da je nama te evaluacije politike, od DPS-a ka opoziciji i nazada, nanijeli određenu štetu i da se okrenemo SDP-u osnovnim ostulatima koje SDP uvijek baštilnila, to je građanska multietnička evroatlanska Crna Gora i da ustvari imamo ponovo povratimo našu neće mi zamjeriti konkurenti iz drugih političkih partija prosvetiteljsku ulogu, koja je sada strašno važna da ima SDP koja je centralni subjekt političkih dešavanja sa svojom pozicijom SDP-a provijencije onakvu ulogu kakvu smo imali u onim haotičnim 90-tim", saopštio je Brajović za RTCG.

On kaže da kampanju za predsjednika partije vodi sa velikim krugom partijskih drugova, obilaze opštinske odbore, i razgovaraju, kako kaže o neophodnim promjenama na čelu partije.

“Mislim da smirujemo strasti spuštamo tenzije jer ćemo 3. juna uveče, nadam se sa novim predsjednikom na čelu, nastaviti da radimo prvenstveno za dobrobit SDP-a svi zajedno. Pružiće se ruke odmah poslije određenog kongresa i ići ćemo dalje. Stabilizovao bih partijsku politiku, doprinosi bih kreiranju politike u partijskim organima, mnogo više nego do sada i mislim da bi to dovelodo toga da javnsot vrlo precizno zna ono što je u periodu bila navikla o tome što mislim koji je stav o bilo kom pitanju naše stvarnosti SDP-a”, naveo je Brajović.

Bonus video: