Brajović službenim automobilom došao u Tivat

Brajović je u Tivat doputovao službenim automobilom „audi A-8“ (PG CG 011), a njegova pratnja takođe službenim automobilom „mercedes E“
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 13:35h

Da je u interesu njihove partije crnogorskim političarima sve dozvoljeno, svjedoči i primjer iz Tivta gdje je na dan lokalnih izbora „gostovao“ ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik SDP Ivan Brajović.

Ispred centrale SDP Brajović je jedan od koordinatora za tivatske izbore, zboge čega je, ali o trošku svih poreskih obevznika, bio kod svojih stranačkih kolega u Tivtu.

Brajović je u Tivat doputovao službenim automobilom „audi A-8“ (PG CG 011), a njegova pratnja koju kao ministar unutrašnjih poslova ima na raspolaganju 24 sata dnevno, stigla je takođe službenim automobilom „mercedes E“ (PG MN 128).

Ministar i njegov eskort boravili su u stranačkim prostoprijama OO SDP Tivta u Ulici Palih boraca, pri čemu su svoja vozila nepravilno parkirali u donjem dijelu te ulice, i kretali se u zabranjenom smjeru u odnosu na dozvoljeni u ovoj inače, jednosmjernoj saobraćajnici.

"Službena vozila štićenih osoba izuzimaju se od opšte važećih odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja samo dok davanjem zvučnih i svjetlosnih signala potvrdjuju svoju specijalnu namjenu.

U svakom drugom slučaju kada ta vozila ne koriste rotaciju i sirene, u svemu su izjednačena sa svim ostalim učesnicima u saobraćaju sa stanovišta obaveze poštovanja odredbi tog zakona, što će reći da se moraju i parkirati po zakonu, odnosno ne kretati se u suprotnom smjeru od dozvoljenog u jednosmjernoj ulici."

Galerija

Bonus video: