Branka Bošnjak potpredsjednica Administrativnog odbora

Labudović je podnio ostavku krajem prošle godine, nakon što je odbor poslanicima u plenumu preporučio da se za člana Sudskog savjeta opet imenuje poslanik SNP-a Neven Gošović
1 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2013. 15:30h

Administrativni odbor imenovao je Branku Bošnjak (DF) za zamjenika predsjednika tog skupštinskog tijela Radivoja Nikčevića. Funkciju zamjenika ranije je obavljao poslanike DF-a Emilo Labudović, koji je na prethodnoj sjednici podnio ostavku zbog, kako je pojasnio Milutin Đukanović (DF) “pravnog nasilja i kršenja Ustava na sjednici Administrativnog odbora”.

“Jer je prilikom izbora člana Sudskog savjeta iz opozicije najjača opoziciona grupacija ostala bez tog mjesta”, rekao je Đukanović.

Labudović je podnio ostavku krajem prošle godine, nakon što je odbor poslanicima u plenumu preporučio da se za člana Sudskog savjeta opet imenuje poslanik SNP-a Neven Gošović.

Administrativni odbor je na današnjoj sjednici dao pozitivno mišljenje o predloženom pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Stručne službe Komisije za sprečavanje sukoba interesa, kojom predsjedava Slobodan Leković.

Novi Pravilnik, prema riječima Lekovića, predviđa četiri nova radna mjesta.

“Imamo Pravilnik koji se nije mijenjao od 2006. Od predviđenih 13, imamo devet zaposlenih. Sa vrlo malo ljudi radimo. Tražili smo dodatna četiri mjesta, koja su nam neophodna, svjesni teške finansijske situacije”, pojasnio jer Leković.

Pitajući koja je svrha donošenja novog Pravilnika, ako nije realizovan stari, Labudović je rekao: “Ako ste sve ovo mogli da obavljate sa devet ljudi, a i sami izražavate sumnju da ćete realizovati novi Pravilnik zbog finansijske situacije, onda ne znam zašto radimo da bi zadovoljili neke međunarodne standarde”.

Odbor je juče odgodio izjašnjavanje o Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, te Statutu Agencije za zaštitu ličnih podataka, zbog sugestija članova odbora.

Odgođeno je i razmatranje postupka za imenovanje petog člana Senata Državne revizorske institucije, zbog skupštinske rasprave o kriznom poreza, za kojeg su se kandidovali Biljana Vuksanović, koja je trenutno zaposlena kao sudija Višeg suda u Podgorici, Neli Ćuković, koja od marta 2010. godine obavlja funkciju rukovodioca revizorskog tijela za kontrolu sredstava Evropske unije, Dragoslav Minić i Radmiča Žurić, koja obavlja funkciju državnog revizora u DRI.

Odbor je parlamentu predložio da umjesto Branka Radulovića (DF) u Odnoru evropske integracije bude imenovan Veljko Vasiljević (DF), dok će Fatmira Đeku u Ustavnom odboru zamijeniti Ljerka Dragičević.

Bonus video: