Brutalan napad Mandića na EU: Orava treba protjerati!

"Ne smijemo da dozvolimo više da nam neko, ma ko to bio, udara na državu”, kazao je Mandić
549 pregleda 45 komentar(a)
Slavko Mandić, Foto: Savo Prelević
Slavko Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2018. 16:06h

Urednik Skala radija iz Kotora Slavko Mandić komentarisao je u jučerašnjoj emisiji "Nedjeljom u petak" na A1 TV, vlasnika Duška Kneževića, odluku Savjeta RTCG-a o smjeni Andrijane Kadije i stav EU da je taj čin kršenje slobode medija kao temeljne vrijednosti EU.

Evo sta je Mandić, blizak vrhu DPS-a i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, rekao između ostalog:

“Ođe je potpuno jasno da je prekršeno ne jedno pravo, nego deset i da je sve ovo moralo da se dogodi ranije i ako je dje kriv Savjet, kriv je što nije obavljao svoj posao kako je trebalo i što nije zaštitio javni interes... Dakle, tu je bilo toliko afera, toliko laži i prevara građana tako da nema govora o tome da li je ovo ispravno ili nije – po meni je zakasnilo, trebalo je mnogo prije da se dogodi i zbog toga mislim da bi članovi Savjeta trebali da snose odgovornost.... "

Mandić je u emisiji rekao da je Aivo Orav, po njegovoj procjeni, "u zoni korupcije".

"Ja vjerujem da je to tako i da je dio te kancelarije žestoko u korupciji i ne samo od kad je on došao, nego i njegov prethodnik Mitija Drobnič koji i nije ulivao neko povjerenje kad smo ga gledali ali zaista ono sto je radio vidimo da je jednu veliku gomilu novca odlicno dijelio sa onima koji su nastavljači ove politike sa Oravom danas… Mislim na ovo malo medija sto dijele taj kolač da bi završavali posao po želji Orava. Da je njima (misli na Orava) dozvoljeno da govore mišljenja koja njima odgovaraju, da je ovo sto su uradili davajući sredstva NVO pa da ta NVO ta sredstva daje RTCG i da kreira program, dakle to je nedopustivo to je neshvatljivo. I da poslije pričaju da je ugrožen interest televizije od strane partija koje su na vlasti u Crnoj Gori. Dakle sve je to neistina i ja bih mu se zahvalio i rekao mu da ide tamo kod onih đe je bio do sad. Dakle smatram da država CG mora da zaštiti svoj integritet, svoje ime, svoju tradiciju i da ne smije da dozvoli nikome a ne tim sitnim malim pionima iz EU", kazao je Mandić.

Na pitanje novinarke "Ali ne treba da protjerujemo šefa EU delegacije iz CG", Mandić odgovara:

"A zašto ako je on zaslužio? Ko je to on? Zašto i zbog čega se dozvoljava nekom ko je ovdje došao kao ambasador, kao neko ko bi trebao da bude diplomata prvenstveno, bilo kakav osioni odnos. Vidjeli ste kad je gospodin Đukanović sada bio u Briselu, on tamo stoji u ćošku, i tamo mu je mjesto ako mu je uopšte mjesto tamo. Ne smijemo da dozvolimo više da nam neko, ma ko to bio, udara na državu”, kazao je Mandić.

Dio sa Mandićevom izjavom pogledajte u vremenskom intervalu od 20:40-27:50

Bonus video: