BS: Postigli smo odličan rezultat u Ulcinju i Beranama

"Raduje nas potvrda da su Bošnjaci u Crnoj Gori prepoznali zalaganja i politiku koju je Bošnjačka stranka sporovodila u prethodnom periodu"
52 pregleda 11 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 05.02.2018. 09:44h

Bošnjačka stranka saopštila je da je po prvi put uspjela da ostvari parlamentarni status u tim opštinama.

"Bošnjačka stranka je na lokalnim izborima u Ulcinju i Beranama postigla odličan rezultat i po prvi put od osnivanja 2006. godine uspjela da ostvari parlamentarni status u tim opštinama. Na lokalnim izborima u Ulcinju osvojili smo 339 glasova što je za 182 glasa više u odnosu na broj glasova osvojenih na parlamentarnim izborima 2016. godine. Rast od 116% u sklopu sa afirmativnom akcijom na lokalnom nivou donio nam je parlamentarni status u Skupštini opštine Ulcinj. Nažalost, koalicija „Berane Pobjeđuje“ – DPS-SD-BS nije uspjela da osvoji dovoljan broj mandata za formiranje lokalne vlasti u opštini Berane, ali smo veoma zadovoljni činjenicom da je Bošnjačka stranka uspjela osvojiti jedan odbornički mandat, te će, shodno tome, interesi bošnjačkog naroda, po prvi put, biti zastupani u lokalnom parlamentu od strane autentičnih političkih predstavnika", saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Oni su se srdačno zahvalili svim biračima koji su podržali Bošnjačku stranku na lokalnim izborima u Ulcinju i Beranama "i ovim putem iskazujemo zadovoljstvo zbog izraženog trenda rasta podrške BS-u koji je potvrđen na ovim izborima kao i na lokalnim izborima u Petnjici i Tuzima."

"Raduje nas potvrda da su Bošnjaci u Crnoj Gori prepoznali zalaganja i politiku koju je Bošnjačka stranka sporovodila u prethodnom periodu, i sigurni smo da će se takav trend nastaviti i na lokalnim izborima koji će uslijediti", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: