BS: Pričamo vani da je bolje nego što jeste, a najteže nam je

Mustafić je rekao da BS želi da kontroliše svoje glasove, navodeći da će se ubuduće snaga te stranke u vlasti brojati radnim mjestima
20 komentar(a)
Bošnjačka stranka, Foto: Anto Baković
Bošnjačka stranka, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.10.2012. 22:58h

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović kezao je da se najteže živi u dijelovima Crne Gore koje naseljavaju Bošnjaci i Muslimani, iako su predstavnici te manjine uvjek glasali za demokratske snage.

On je na završnom skupu u Pečuricama kod Bara rekao da je BS državotvorna partija, ali da se pokušava zaboraviti što su Bošnjaci dali Crnoj Gori od 1990. godine.

“Samo mi iz manjinskih naroda pričamo pozitivno kada smo u Evropi i Americi, čak i pozitivnije nego što je pravo stanje, a danas se u Crnoj Gori najteže živi tamo gdje je bošnjačko-muslimanski narod”, rekao je Husović, dok je Suljo Mustafić rekao da u barskoj gradskoj upravi nema Bošnjaka.

Mustafić je rekao da BS želi da kontroliše svoje glasove, navodeći da će se ubuduće snaga te stranke u vlasti brojati radnim mjestima.

“Državu nam niko neće ponijeti. Sada je matematika u pitanju-koliko glasova, toliko radnih mjesta“ rekao je poslanički kandidat Nedžad Drešević navodeći da niko od Bošnjaka u Podgorici nije dobio funkcije koje su ostale upražnjene odlaskom SDP-a iz vlasti.

Bonus video: